LifeStyle

Η Χοληστερίνη στα τρόφιμα..

Πολλοί νομίζουν ότι η χοληστερίνη που περιέχουν τα τρόφιμα είναι ουσία βλαπτική για τον οργανισμό μας. Η αλήθεια ωστόσο είναι ότι το σώμα μας χρειάζεται τη χοληστερίνη για να λειτουργήσει σωστά. Γι’αυτό άλλωστε τη συνθέτει και το συκώτι μας. Εφόσον η χοληστερίνη βρίσκεται σε συγκεκριμένα επίπεδα δεν είναι επιζήμια για τον οργανισμό. Είναι απαραίτητο λοιπόν να προσέχουμε τη διατροφή μας και να ελέγχουμε τα επίπεδα της χοληστερίνης στο αίμα μας. Τη χοληστερίνη την προσλαμβάνουμε μόνο από ζωικά τρόφιμα, ενώ χρησιμεύει στην παράγωγη της βιταμίνης D.

Για την χαμηλότερη δυνατή πρόσληψη χοληστερίνης συστήνεται μια ισορροπημένη διατροφή, η οποία περιλαμβάνει 2 φορές την εβδομάδα ψάρι, 2 φορές κοτόπουλο ή γαλοπούλα, 1 φορά κόκκινο κρέας, καθώς και 3 μερίδες γαλακτοκομικών την ημέρα: 1 ποτήρι γάλα ή 1 κεσεδάκι γιαούρτι ή 40γρ τυρί αντιστοιχούν σε μια μερίδα. Αν προσλαμβάνουμε περισσότερη χοληστερίνη, αυξάνουμε τον κίνδυνο για την εμφάνιση καρδιαγγειακών νοσημάτων.

Ευχαριστούμε για τις συμβουλές το Βeauty&DietbyΕλευθερία Κολυβά.