ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΟΠΕΚΟ Θεματικά Εργαστήρια…

Το Επιμελητήριο Λευκάδας κάνει γνωστό στα μέλη του ότι πραγματοποιήθηκαν στην αίθουσα εκδηλώσεων του φορέα την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου και την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου δυο θεματικά εργαστήρια με τίτλο  «Επιχειρηματική Στρατηγική στο νέο Οικονομικό Περιβάλλον». 

 

Τα εργαστήρια πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια του έργου «Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες στην Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας». Κατά τη διάρκεια τους αναλύθηκαν θέματα που σχετίζονται με την επιχειρηματικότητα, η οποία έχει σαφέστατα επηρεαστεί από την παρούσα χρηματοπιστωτική κρίση με αποτέλεσμα να έχει αλλάξει το επιχειρηματικό περιβάλλον και οι όροι λειτουργίας των επιχειρήσεων. 

Ο εισηγητής των ημερίδων, Ιπποκράτης Χατζηαγγελίδης, ανέλυσε τα θέματα που σχετίζονται με την κρίση και την εξέλιξή της καθώς και όλους τους λόγους που καθιστούν αναγκαία την αναθεώρηση όλων των δεδομένων της λειτουργίας των επιχειρήσεων αλλά και των εργαλείων διοικήσεως & λήψεως επιχειρηματικών αποφάσεων. Ανέλυσε, επίσης, τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία – δυνατότητες που παρέχονται στους επαγγελματίες, αλλά και τους τρόπους αξιοποίησής τους και απάντησε αναλυτικά σε όλες τις ερωτήσεις που υποβλήθηκαν από τους συμμετέχοντες.  

Εκτός από τα παραπάνω τα θεματικά εργαστήρια είχαν ως σκοπό την ενίσχυση της προοπτικής απασχόλησης και επιχειρηματικότητας των ωφελούμενων – ανέργων του προγράμματος αξιοποιώντας και την δικτύωσή τους με επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή παρέμβασης του προγράμματος ΤΟΠΕΚΟ.

Επισημαίνεται ότι αναφορικά με το πρόγραμμα αυτό θα ακολουθήσουν περαιτέρω δράσεις, για τις οποίες θα ενημερωθείτε με νεότερη ανακοίνωση.