ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνάντηση Εκπροσώπων Σύμπραξις για το Αεροδρόμιο Ακτίου

Το Επιμελητήριο Λευκάδας κάνει γνωστό στα μέλη του ότι την Παρασκευή 1/11/2013 έλαβε χώρα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Λευκάδας συνάντηση των τουριστικών φορέων που εκπροσωπούν τους όμορους προορισμούς του αεροδρομίου Ακτίου. 

 

Στην συνάντηση συμμετείχαν από την Λευκάδα εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου, της Ένωσης Ξενοδόχων και της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων, ενώ από το Νομό Πρέβεζας προσήλθαν στη συνάντηση εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου Πρέβεζας, του Δήμου Πάργας, της Ένωσης Ξενοδόχων και της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων Πάργας καθώς και του Συλλόγου Εστιατόρων της ίδιας περιοχής. 

Τα θέματα της συνάντησης αφορούσαν την ενημέρωση για την έναρξη πτήσης χαμηλού κόστους με προορισμό το αεροδρόμιο του Ακτίου καθώς και τη συζήτηση για το προσχέδιο του καταστατικού της σύμπραξης των προορισμών του αεροδρομίου του Ακτίου, ώστε να αποκτήσει νομική υπόσταση. 

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα. Σχετικά με το θέμα της νέας σύνδεσης της αεροπορικής εταιρείας Volotea, που θα συνδέει το Άκτιο με τη Βενετία από τον Ιούνιο μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2014, τονίστηκε ότι πρόκειται για μια πολύ θετική εξέλιξη που μόνο τυχαία δεν ήταν, αφού οι ενέργειες για την επίτευξη της αεροπορικής σύνδεσης είχαν ξεκινήσει με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου από τον Φεβρουάριο του 2013. Πρόκειται για μια αξιόπιστη low cost αεροπορική εταιρεία με σημαντική παρουσία στην Ελλάδα. Υπογραμμίστηκε μάλιστα ότι με την επίτευξη της συμφωνίας αυτής ανοίγονται δρόμοι τόσο για την αύξηση των δρομολογίων από την ίδια περιοχή όσο και για νέα δρομολόγια από άλλες πόλεις της Ιταλίας. Απαραίτητη προϋπόθεση για την επίτευξη όλων των προοπτικών αποτελεί η στήριξη της νέας αυτής σύνδεσης από όλους τους φορείς που μετέχουν στη σύμπραξη. 

Το άλλο σημαντικό θέμα που απασχόλησε τους συμμετέχοντες ήταν η συζήτηση για το καταστατικό της σύμπραξης, η σύνταξη του οποίου είχε ανατεθεί στην προηγούμενη συνάντηση της Πάργας στον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Λευκάδας, κ. Σκιαδαρέση. Προτάθηκαν κάποιες τροποποιήσεις που κρίθηκαν αναγκαίες και αποφασίστηκε να συζητηθεί το θέμα σε επόμενη συνάντηση, ώστε η σύμπραξη να αποκτήσει νομική υπόσταση και να είναι σε θέση να ενεργεί δυναμικά και αποτελεσματικά προς όφελος των όμορων του αεροδρομίου περιοχών. 

Το θέμα, ωστόσο, που αξίζει να επισημανθεί περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο είναι το άριστο κλίμα συνεργασίας που διακρίνει τα μέλη της σύμπραξης και εγγυάται την επίτευξη των επιδιωκόμενων στόχων προς όφελος της ανάπτυξης και της τοπικής οικονομίας.