ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σε τροχιά επιστροφής στη ΝΔ Μαρκόπουλος – Σολδάτος

Μία καταψήφιση μπορεί να οδηγήσει στην ανεξαρτητοποίηση ή στη διαγραφή, μία υπερψήφιση να ρίξει τις «γέφυρες» της επιστροφής. Στην δεύτερη περίπτωση ανήκουν οιανεξάρτητοι βουλευτές, Κώστας Μαρκόπουλος και Θόδωρος Σολδάτος που μπήκαν σε τροχιά επιστροφής στο κόμμα απ’ όπου έφυγαν προ καιρού, τη Νέα Δημοκρατία.

 

Τα σχόλια του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, αν και δεν απεικονίζουν ξεκάθαρα τις προθέσεις του, ρίχνουν νερό στο μύλο των σεναρίων. Ερωτηθείς από τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, σχετικά με τη στάση των δύο ανεξάρτητων βουλευτών είπε: «Κάτι σημαίνει αυτό» ενώ όταν ρωτήθηκε για το εάν αναμένονται εξελίξεις είπε χαρακτηριστικά «οψόμεθα».  

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μαρκόπουλος, πρώην κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στη συνέχεια, κατά την τοποθέτησή του στη συζήτηση επί του νομοσχεδίου υπερασπίστηκε τις διατάξεις για την ανακούφιση των ελληνικών νοικοκυριών λέγοντας ότι «οι διατάξεις για τις 48 δόσεις ρύθμισης των δανείων των νοικοκυριών είναι στον σωστό δρόμο». Παράλληλα, επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον για λαϊκισμό αφού αν ανέλθει στην εξουσία θα κινηθεί στο ίδιο «μήκος κύματος» με την παρούσα κυβέρνηση, διότι «οι αριθμοί είναι αμείλικτοι».

 

πηγή: newpost.gr