ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ο Σπύρος Μικρώνης

Του

Σπύρου Μικρώνη

Τουριστικού Πράκτορα

&

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Εκλογικής Περιφέρειας Λευκάδας

με τον συνδυασμό “Ανοίγουμε Πανιά” υποψ. Δημάρχου Σπ. Μαργέλη

 

 

Λίγες μέρες πριν την τελική μέρα κρίσης διαπιστώνω ότι, για άλλη μια φορά, το μεγάλο στοίχημα που προβάλλεται από σχεδόν όλους τους υποψηφίους των Δημοτικών Εκλογών είναι η ανάπτυξη της Λευκάδας μέσω του Τουρισμού. 

 

Υπηρετώντας τον συγκεκριμένο κλάδο από την πρώτη γραμμή πάνω από δεκαπέντε χρόνια, επιβεβαιώνω ότι η εν λόγω βιομηχανία όντως αποτελεί κινητήρια δύναμη κάθε οικονομίας. Λίγοι όμως μοιάζει να κατανοούν ότι ο Τουρισμός, αρχικά, απαιτεί τις ίδιες υποδομές με αυτές που όλοι εμείς οι μόνιμοι κάτοικοι επιθυμούμε για την καθημερινότητά μας.

Η Λευκάδα της επόμενης μέρας των Δημοτικών Εκλογών του Μαίου, πιστεύω ότι εκεί ακριβώς πρεπει να εστιάσει – στην βελτίωση της υπάρχουσας και δημιουργία νέων υποδομών και δράσεων, που μαζί θα προσφέρουν καλύτερη ποιότητα ζωής, πρωτίστως στον κάτοικό της και κατ’ επέκταση ως ποιοτικές υπηρεσίες στον επισκέπτη της. Η Λευκάδα καλείται να σπάσει έναν φαύλο κύκλο επιφανειακών ενεργειών και οικονομικών επενδύσεων χωρίς συνέχεια και απτό αποτέλεσμα, στο όνομα και μόνο, του Τουρισμού. Να δημιουργήσει τέτοιες υποδομές και να οργανώσει σχετικές δράσεις προς όφελος της καθημερινότητάς μας. Έτσι τονώνουμε και τον Τουρισμό με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ανάπτυξη και την οικονομία του Τόπου. Σε αυτήν την τοπική οικονομία περιλαμβάνονται και κλάδοι όπως η πρωτογενής αγροτική παραγωγή, η οποία δυστυχώς, ακόμη δεν έχει βρει θέση στο συνολικό τουριστικό μας προϊόν έως σήμερα.

Η στροφή σε μια ολοκληρωμένη Τουριστική Ανάπτυξη με συγκεκριμένους στόχους και ταυτότητα για τα Νησιά μας, αποδεδειγμένα πια, δεν μπορεί τα επιτευχθεί από στελέχη που γνωρίζουν τον Τουρισμό μόνον επιφανειακά. 

Οι εκλογές της 18-Μαΐου δίνουν την δυνατότητα σε όλους μας να τοποθετήσουμε τεχνοκράτες ικανούς για το σκοπό αυτό. Δυστυχώς μεταξύ αυτών, διαπιστώνει κανείς και υποψηφιότητες που δηλώνουν ιδιότητες που ποτέ δεν εξασκήθηκαν – πρέπει να απομονωθούν και να επιλέξουμε ανάλογα. Η εμπιστοσύνη σε πρόσωπα χωρίς βάρη του παρελθόντος, χωρίς υποχρεώσεις προς τρίτους σε περίπτωση εκλογής τους και με αποδεδειγμένα αποτέλεσματα στον έως τώρα βίο τους αποτελούν μονόδρομο για την Λευκάδα της επόμενης πενταετίας.