ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με ευχές για ένα καλύτερο αύριο

του Θανάση Αγγελή 

 

Μετά από περίπου 40 χρόνια ο δήμος Λευκαδίων περνά σε αριστερά μυαλά και χέρια. Αυτό έχει να συμβεί από την εποχή που τη δημαρχία είχε κερδίσει ο αείμνηστος Απόστολος Φατούρος, μετά τη δικτατορία. 

 

Το δίπολο ΝΔ-ΠΑΣΟΚ όλα τα επόμενα χρόνια με το ΠΑΣΟΚ να έχει τα περισσότερα, κυβερνά το δήμο. Από τότε έγιναν πολλά αλλά πολλοί θεωρούν ότι θα μπορούσαν να γίνουν και άλλα που  δεν έγιναν… Κάποια από αυτά μάλιστα θεωρούνται λάθος…

Η νέα δημοτική αρχή, που αφορά πλέον όλο το νομό (πλην Μεγανησίου) , λόγω Καλλικράτη έχει μεγάλο έργο μπροστά της και δύσκολο… 

Χρονίζοντα προβλήματα (καθαριότητα, απορρίμματα, ύδρευση, παραλίες, πάρκινγκ, οδικό δίκτυο, νοικοκύρεμα, ιχθυοτροφεία κλπ είναι αυτά που θα κρίνουν κατά μεγάλο μέρος την επιτυχία της. 

Ειδικά μάλιστα τώρα που έχει και περιφερειακή διοίκηση του δικού τους χώρου. Να λοιπόν πεδίον Δόξης λαμπρόν ώστε όλοι οι Λευκαδίτες, Καλαμισιάνοι και Καστιώτες να δουν κάτι νέο που οι δημότες χρόνια αναζητούν…

Όταν λοιπόν αναλάβουν , αρχές φθινοπώρου, θα πρέπει να δώσουν δείγμα γραφής , μιας και όλο το διάστημα από σήμερα μέχρι τότε πρέπει να αξιοποιηθεί για συγκροτημένες αποφάσεις προς κάθε κατεύθυνση , που την αφορά. 

Οι δημότες με τα γκολ στο Β΄ημίχρονο γκρέμισαν το κατεστημένο στο δήμο και τα μεγαλοσυμφέροντα αλλά και μικροσυμφέροντα που τόσα χρόνια δεν επέτρεπαν την ανάπτυξη της Λευκάδας που μας αξίζει , σύμφωνα και με τα δικά τους λεγόμενα, τόσα χρόνια στην αντιπολίτευση. Θα έχουμε πλέον μια γενιά μετανοιωμένων δημοτών ψηφοφόρων που δεν έκανε την αλλαγή νωρίτερα ή θα πει το γνωστό «θεωρία και μόνο θεωρία». 

Στο χέρι της είναι να αλλάξει αυτό που λένε οι πολλοί ότι «όλοι ίδιοι είναι». Πολλοί επίσης περιμένουν να δουν τι θα γίνει με την κακοδιαχείριση των υλικών και γενικά των οικονομικών , όπως καταγγέλλονται για δεκαετίες από όλη την αντιπολίτευση , μείζονα και ελάσσονα.   

Οι καταπατητές δημοτικής περιουσίας και οι νεροκλέφτες θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη και στο ταμείο αντίστοιχα;

Είναι ευκαιρία όλα αυτά , που πολλές φορές καταδικάζαμε ως αντιπολίτευση και ορθά έπραττε, μπορεί να τα αλλάξει τώρα που έχει την εξουσία, εφ όσον αυτά συνέβαιναν. 

Έχει μπροστά της μια ολόκληρη πενταετία να βοηθήσει τον τόπο και οι δημότες , πιστεύω ότι θα έρθουν αρωγοί για να δούμε καλύτερες μέρες πέρα από ιδεοληψίες και μικροκομματικά συμφέροντα. 

Αυτό βέβαια (ιδεοληψίες – μικροκομματικά) αφορά και την ίδια δημοτική αρχή και θα ήταν μέγα λάθος να λειτουργήσει έτσι. 

Οι ψηφοφόροι της είναι όλων των παρατάξεων και γι αυτό έγινε και η ανατροπή , πέρα από κάθε αισιοδοξία. 

Το φορτίο που καλείται να σηκώσει είναι μεγάλο, πράγμα που γνωρίζουν και οι δημότες γι αυτό και αυτοί λογικά δεν περιμένουν θαύματα από την αρχή της θητείας της. 

Σίγουρα το αν το ποδαρικό γίνει με το αριστερό για μια νέα αρχή , καθόλου δεν ενδιαφέρει τους δημότες αλλά και το λαό της Λευκάδας , μόνο το αποτέλεσμα είναι αυτό που ζητούν. 

Καλή αρχή λοιπόν για μια νέα καλύτερη εποχή για όλους μας με σωστές σκέψεις και έργα… ΑΜΗΝ .

Ο-ΝΗΡΙΚΟΣ