ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κανένας επικουρικός ιατρός για το Νοσοκομείο Λευκάδος…

 

Πλήρης η αναλγησία και αδιαφορία του Υπουργείου Υγείας για την Λευκάδα.

 

Αναρτήθηκε στο διαδίκτυο με  Αριθμ. πρωτ. Υ10α/Γ.Π. οικ.10670 η πρόσκληση ενδιαφέροντος για επικουρικούς ιατρούς στα νοσοκομεία προκειμένου να καλύψουν επείγουσες ανάγκες, νοσοκομεία  στα οποία  μέρα με την ημέρα τα προβλήματα διογκώνονται από ελλείψεις ιατρικού προσωπικού.

 

Όσον αφορά το Νοσοκομείο Λευκάδος παρά τα συνεχόμενα αιτήματα από 6μηνου περίπου για άμεση πρόσληψη τουλάχιστον ενός Χειρουργού και ενός Ορθοπεδικού αφού στα αντίστοιχα τμήματα οι ιατροί που υπηρετούν είναι δυο και απαγορεύεται δια νόμου να κάνει ο καθένας πάνω από 7 εφημερίες, δηλαδή συνολικά 14 το μήνα, το Υπουργείο Υγείας προκλητικά για άλλη μια φορά αγνοεί την Λευκάδα. 

Οι γιατροί των τμημάτων αυτών σύμφωνα με πληροφορίες μας, μέχρι σήμερα κάλυπταν όλο το μήνα με εφημερίες  το νοσοκομείο, χωρίς επιπλέον αμοιβή, και περίμεναν την πρόσληψη των επικουρικών ιατρών προκειμένου να εξομαλυνθεί λίγο η κατάσταση. Είναι όμως πλέον αγανακτισμένοι μ αυτή την αντιμετώπιση που έχουν οι ίδιοι, το νοσοκομείο και ολόκληρος ο νομός Λευκάδος  από το Υπουργείο Υγείας και θέτουν πλέον προ των ευθυνών τους όλη την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, την Υγειονομική Περιφέρεια αλλά και τον ίδιο τον βουλευτή Λευκάδος κ.Θεοδ. Σολδάτο που βεβαίως έχει εκλεγεί για να προασπίζει τα αυτονόητα του τόπου!

Αναμένεται δε, σύμφωνα με πληροφορίες μας, να ενημερώσουν και τον εισαγγελέα για την κατάσταση των εφημεριών στο νοσοκομείο αφού επιπλέον δεν έχει διοριστεί ούτε διοικητικό συμβούλιο παρά την έλευση του νέου διοικητή, το οποίο δια νόμου θα μπορούσε να βάλει στους γιατρούς που θα το επιθυμούσαν επιπλέον εφημερίες.