ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κίνα και Ελλάδα : Δεσμοί Φιλίας και Συνεργασίας

Εκδήλωση στο Πνευματικό κέντρο του Δήμου Λευκάδας με καλεσμένο τον Πρέσβη της Κίνας στην Αθήνα Η.Ε.Μr Qiwen Du γιόρτασαν τους δεσμούς φιλίας και συνεργασίας που συνδέουν τις δύο χώρες και λαούς.

 Η εκδήλωση ξεκίνησε με την παρουσίαση εκθεμάτων του πνευ

ματικού-πολιτιστικού κέντρου στην κινέζικη αντιπροσωπεία από τον Δήμαρχο Λευκάδας κ. Κώστα Αραβανή. Λίγο αργότερα ο Δήμαρχος συνέχισε βγάζοντας λόγο για να ευχαριστήσει την κινέζικη αντιπροσωπεία τους φορείς και όσους παρεβρέθηκαν, κάνοντας έναρξη παρουσιάζοντας το μαγευτικό μέρος της Λευκάδας (όπως το χαρακτήρισε ο Πρέσβης). Στην συνέχεια ο Πρέσβης παρουσίασε ένα video για τον πολιτισμό και τα κοινά που ενώνουν τις δύο χώρες όπου ξεκίνησε από την αρχαιότητα έως σήμερα. Ο Πρέσβης χάρισε αναμνηστικά δώρα στην τοπική αυτοδιοίκηση της Λευκάδας.Επίσης ο Δήμαρχος  χάρισε βιβλία μεταφρασμένα στα κινέζικα από  τον Σωτήρη Χαλικιά ως αναμνηστικό.Μετά το πέρας της εκδήλωσης έλαβε χώρα δεξίωση δείχνοντας ένα μικρό χορευτικό από το Νίκο Σκεπετάρη πράγμα που εντυπωσίασε την κινέζικη αντιπροσωπεία.

 Τέλος ο κ. Αραβανής μαζί με τον Πρέσβη έκοψαν την κορδέλα στην έκθεση της κινέζικης φωτογραφίας με τίτλο <Beautiful China >