ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θεμιστοκλής Καββαδας: Είμαι Πολιτικά παρόν στην Πολιτική ζωή του τόπου.

Είμαι  Πολιτικά  παρόν στην Πολιτική ζωή του τόπου.     Του τόπου όπου κατάγομαι .

Παρόν όσο ποτέ  άλλοτε. 

 

Είναι αλήθεια ότι έδειξα ενδιαφέρον για τον Δήμο της Λευκάδας πριν πολλούς μήνες  και προσπάθησα να περάσω το μήνυμα αυτό στους δημότες της Λευκάδας  μέσα από τα τοπικά έντυπα ενημέρωσης  αλλά δυστυχώς  αντιμετώπισα   μη φιλική   στάση απέναντι μου.

Ήρθα  προσωπικά σε επαφή με  πολιτικά στελέχη του Νησιού και δυστυχώς ούτε και αυτή την φορά δεν  αντιμετωπίστηκα  με σεβασμό. Δυστυχώς  για αυτούς απέτυχαν  σε όλα τα σχέδια τους , στις επιλογές τους και στις προτιμήσεις τους.

Το που ανήκω Πολιτικά  και από πού προέρχομαι είναι γνωστό και όσοι δεν το ήξεραν φρόντισα να τους το κάνω γνωστό.

Με την σκέψη ότι η Τοπική αυτοδιοίκηση δεν  θα πρέπει να έχει στην βάση της πολιτική ταυτότητα  εμπιστεύτηκα  εκείνον  που έκρινα ότι έχει περισσότερη δυναμική  με προσωπική μου πρωτοβουλία  από την αρχή και τον ευχαριστώ για την φιλοξενία.

Δεν θεώρησα ποτέ τον εαυτό μου Υποψήφιο  σε κάτι. Εξάλλου δεν αναγράφετε πουθενά η λέξη  Υποψήφιος , ζητώ την ψήφο σας , και άλλα τέτοια  ( όπως αναγράφετε σε έντυπα  των άλλων υποψήφιων ) στο glamour  και  ακριβό φυλλάδιο  μου όπως έγραψε  και η πολέμια για  πολλούς  Βιβιάννα  αλλά  που κατά βάθος  ξέρει να εκτιμά , να αναγνωρίζει και να κρίνει σωστά απλά κάπου την κουράσανε  κάποιοι.

Δεν  έστειλα sms  υποστήριξης  , ούτε ηλεκτρονικά μηνύματα , δεν πήρα κανέναν τηλέφωνο ,δεν χτύπησα καμία πόρτα , δεν ζήτησα ταπεινά ψήφο, δεν έγραψα διευκρινήσεις για να εκλεγώ, δεν έκανα διαφήμιση σε καμία εφημερίδα , δεν έδωσα καμία συνέντευξη, δεν λέρωσα τους δρόμους του Νησιού με έντυπα, δεν χρησιμοποίησα κανέναν τίτλο και δημόσια θέση, δεν συκοφάντησα κανέναν ,δεν χρησιμοποίησα  κανένα συγγενικό μου πρόσωπο , δεν ζήτησα καμία βοήθεια.

  Ήρθα στην Λευκάδα  μία εβδομάδα πριν τις εκλογές όλοι το γνωρίζουν δεν ήρθα σαν υποψήφιος  ήρθα να δηλώσω παρόν  και να δείξω ότι μπορώ να βοηθήσω τον τόπο και το πέτυχα.

Τηλεφωνήματα , πιέσεις, εκβιασμοί, και άλλα δεν άλλαξαν την επιλογή μου .

Η Πολιτική ιστορία ενός έθνους δεν διαγράφεται , η πολιτική σταθερότητα και η δημοκρατία μιας χώρας δεν κλονίζεται από φωτογραφίες . 

Μικροί εκείνοι που δεν το καταλαβαίνουν.

 

 

Ο Συνδυασμός  που επέλεξα κέρδισε. Όχι εγώ δεν είχα εκλόγιμη θέση και αυτό εξέπληξε πολλούς. Εάν  όσοι μου έδειξαν  ότι θα με προτιμήσουν το έκαναν , θα είχα τόσους σταυρούς προτίμησης  όσους πήρε  ένας ολόκληρος   συνδυασμός .

Δεν υπάρχει λόγος να κρατάω κακία σε κανέναν για αυτό το αποτέλεσμα. Οι Λευκαδίτες ψήφισαν  με γνώμονα  την παιδική φιλία, την εργασιακή  σχέση , την εμπορική σχέση ,την υποχρέωση , την συγγένεια  και άλλους παράγοντες  και όχι  την γνώση της Διοίκησης.

Η άγνοια της πολιτικής αλλά και της εκλογικής διαδικασίας φάνηκε και από την μονοσταυρία που παρουσιάστηκε σε μεγάλο επίπεδο. Εάν δεν γνωρίζεις ότι χρειάζεσαι πάνω από 200 προτιμήσεις για να εκλεγείς τι νόημα έχει η μοναχική επιλογή σε 30 σε 40 η και  σε 100 ακόμα ατομικές προτιμήσεις σταυρών.

Η εκλόγιμη θέση δεν σημαίνει αποκλειστικά και Διοικητικές ικανότητες, και ας με συγχωρέσουν όσοι εκλεχτήκαν  αλλά  το λέω  λόγω ότι σε όσα φυλλάδια υποψηφίων διάβασα  δεν ανάγνωσα  κάποιο έργο τουλάχιστον από εκείνους που στο παρελθόν έχουν ασχοληθεί με την αυτοδιοίκηση. 

Όλοι οι συνδυασμοί είχαν στην ομάδα τους αξιόλογους ανθρώπους , και δεν θα πρέπει να αγνοηθεί κανείς από αυτούς.

Ο τόπος χρειάζεται γνώση  και η γνώση πρέπει να διαδίδεται.

 

Δρ.   Θεμιστοκλής  Καββαδάς

Καθηγητής  Αθλητικών   και Πολιτιστικών  Επιστημών.