ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Για τον τουρισμό

Η Γ.Γ Τουρισμού , Ντίνα Μπέη με το βουλευτή , Σπύρο Μαργέλη επισκέφθηκε σήμερα τη μαρίνα , το Νυδρί τα Σύβοτα και τη Βασιλική, προκειμένου να δει επί τόπου τα όσα προ ημερών είχαν συζητήσει σε συνάντηση που είχαν. Συγκεκριμένα συζητήθηκε ξανά μετά και τη θετική απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ) το θέμα της χωροθέτησης ειδικής ΜΑΡΙΝΑΣ για μεγάλα σκάφη (MEGA YACHTS) στην πόλη της Λευκάδας. Συμφωνήθηκε το Σάββατο 27/8/2011 η   κ. Γενική Γραμματέας στο πλαίσιο ταξιδιού της στην Λευκάδα να επισκεφθεί την περιοχή για να έχει και προσωπική αντίληψη για την σπουδαιότητα του έργου.  

  • Διαπιστώθηκε πως από πλευράς Υπουργείου Τουρισμού έχουν γίνει όλες οι αναγκαίες ενέργειες για την πληρότητα του φακέλου του έργου του Τουριστικού Αγκυροβολίου της Βασιλικής. Απέμενε η έγκριση νέου χρονοδιαγράμματος για την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων έργων στην ζώνη του αγκυροβολίου, η οποία χορηγήθηκε με την αρ. πρωτ. 10987/12.8.2011 απόφαση του Υφυπουργού Τουρισμού κ. Γιώργου  Νικητιάδη.

                Έτσι συμπληρώθηκαν όλες οι απαιτούμενες αδειοδοτήσεις και το έργο    είναι πλέον ώριμο από κάθε άποψη στα χέρια της Διαχειριστικής Αρχής για ένταξή του στο ΕΣΠΑ.        

  • Έγινε εκτεταμένη συζήτηση για την αναγκαιότητα της γρήγορης προώθησης κάθε απαραίτητης διαδικασίας για την χορήγηση όλων των εγκρίσεων και αδειοδοτήσεων που απαιτούνται για την δημιουργία Τουριστικών Αγκυροβολίων στο Νυδρί και στα Σύβοτα.

     Συμφωνήθηκε πως απαιτείται καλύτερος συντονισμός μεταξύ   εμπλεκόμενων φορέων και υπηρεσιών και ο βουλευτής ανέλαβε σε συνεργασία με τον Δήμο Λευκάδας να συντονίσει τις διαδικασίες.