ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Απάντηση Διοικητή ΟΓΑ!

      ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ

                ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ

 

                                                                                                        Αθήνα,  11/09/2013

 

                                                           ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ

 

 

 

 

ΘΕΜΑ  :  “Απάντηση σε παραπολιτικό σχόλιο που αναρτήθηκε στα παρακάτω portals” :

www.parapolitika.gr

www.lefkadapress.gr

 

 

       Σε απάντηση των σχετικών σχολίων σας με τίτλο “Ποιες συντάξεις απειλεί να κόψει” και “Απαράδεκτη ανακοίνωση από τον Βεργίνη του ΟΓΑ” που αναρτήθηκαν αντίστοιχα στις παραπάνω ιστοσελίδες και προς αποκατάσταση της αλήθειας, ενημερώνω εσάς και τους αναγνώστες τα εξής :

 

      Η επανάκριση της μερίδας των Eλλήνων συνταξιούχων του ΟΓΑ που προσδιορίζονται ως ανασφάλιστοι Υπερήλικες, είναι μια υποχρέωση του Οργανισμού που προβλέπονται στον Ν. 4093/12 και αποτελούσε έργο άμεσης προτεραιότητας για τους προηγούμενους Διοικητές του Οργανισμού, όπως αποτελεί και για μένα σήμερα.

 

     Ο αριθμός των συνταξιούχων στους οποίους αναφέρεστε, έχουν ενημερωθεί εγγράφως από 05/07/2013 ότι είχαν υποχρέωση καθώς όφειλαν υποβολής δικαιολογητικών μέχρι23/08/2013 για να αποδειχθεί αν πληρούν τις προϋποθέσεις συνέχισης της συνταξιοδότησης με τα κριτήρια του νέου Νόμου. Η προθεσμία αυτή παρατάθηκε κατά ένα μήνα με καταληκτική ημερομηνία την 27/09/2013, με Δελτίο Τύπου στις 03/09/2013 όπου αναγγελλόταν ότι αν δεν προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά η σύνταξη θα ανασταλεί από 01/10/2103 και τότε μάλιστα δεν υπήρξε ανάλογη αντίδραση!

 

     Η καταληκτική αυτή ημερομηνία λόγω του μεγάλου αριθμού των συνταξιούχων που δεν προσκόμισαν δικαιολογητικά, της συγκυρίας ότι διανύαμε την καλοκαιρινή περίοδο αλλά και από κοινωνική ευαισθησία προς τους απόμαχους της ζωής, που στο 65ο έτος της ζωής τους, βρέθηκαν να μην έχουν θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης σε κανένα Ασφαλιστικό Ταμείο, έκρινα σκόπιμο, αντί να τους αναστείλω την καταβολή σύνταξης, να τους δώσω ακόμα μια χρονική ευκαιρία να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους. Οδηγός της απόφασής μου αυτής, είναι η τήρηση του Νόμου, με σεβασμό και δικαιοσύνη στην πραγματικότητα μιας ιδιαίτερης ομάδας του πληθυσμού της χώρας μας.

 

     Όσον αφορά, σε θέματα υπέργηρων ή καθηλωμένων από παθήσεις συμπολιτών μας,

σημειώνω εδώ δε, ότι δεν πρόκειται μόνο για υπέργηρους, αλλά για ασφαλισμένους που έχουν υπερβεί το 65ο έτος της ηλικίας τους, σας ενημερώνω λοιπόν ότι, προβλέπονται διαδικασίες για τακτοποίηση της υποχρέωσής τους χωρίς ιδιαίτερες ταλαιπωρίες, αλλά και οι κατά τόπους ανταποκριτές του ΟΓΑ, εξυπηρετούν δίπλα στο σπίτι τους τους ασφαλισμένους ή συνταξιούχους του Οργανισμού. Προσθέτω δε ότι, ακόμα όμως και όσοι δεν απογραφούν μέχρι 23/09/2013, δεν θα χάσουν την σύνταξη τους. Θα ανασταλεί η καταβολή της και θα δώσω τη δυνατότητα να υποβάλλουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και να τους επαναχορηγηθεί αναδρομικά από αναστολής, αν αποδειχθεί ότι έχουν τις νόμιμες προϋποθέσεις.

 

      Ως εκ τούτου, θέλω να γνωρίζετε ότι, όταν παίρνω μια απόφαση, την λαμβάνω με κριτήρια κοινωνικής ευαισθησίας και δικαιοσύνης, καθ’ όλα σύννομη, για μια ομάδα συμπολιτών μας, που δοκιμάζεται σκληρά σ’ αυτή τη δύσκολη περίοδο οικονομικής κρίσης που διανύουμε και υπάρχουν δημοσιεύματα ή σχόλια, που όχι μόνο δεν βοηθούν αλλά αντίθετα, προκαλούν σύγχυση ή ακόμα και παραπληροφορούν, επιτρέψτε μου ταπεινά να καταθέσω τον προβληματισμό μου κι αν θέλετε ακόμα και την πικρία μου, αφού τα γεγονότα δεν παρουσιάζονται όπως ακριβώς είναι.

 

      Τέλος, σεβόμενος απόλυτα το λειτούργημα το οποίο επιτελείτε, και γνωρίζοντας οι περισσότεροι από εσάς ότι, πάντα από όποια θέση και αν υπηρέτησα, επιζητούσα και εξακολουθώ να επιζητώ, την επικοδομητική κριτική, θέλω να σας παρακαλέσω θερμά,  για την αποκατάσταση της αλήθειας και μόνο, να παρουσιασθούν τα γεγονότα όπως ακριβώς φαίνονται και είναι στις προαναφερόμενες ανακοινώσεις του Οργανισμού, δηλαδή στην πραγματική τους βάση και διάσταση. 

 

 

                                                                                             Με τιμή

                                                                                                                     

                                                                                       Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ

                                                                              ΔΡ. ΞΕΝΟΦΩΝ  ΒΕΡΓΙΝΗΣ