ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ένωση Ξενοδόχων Λευκάδας & ΤΟΠΕΚΟ

Την Τρίτη 02 Ιουλίου 2013 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου «Alexandros» στην Νικιάνα  ,   Ημερίδα Δικτύωσης της Αναπτυξιακής Σύμπραξης « ΤΟΠΕΚΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ» με επιχειρήσεις και ωφελούμενους στον θεματικό τομέα του Τουρισμού. 

 

 

Στην ημερίδα  ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων κ Ν.Ματαράγγας  , αναφέρθηκε  στη φιλοσοφία του προγράμματος και τόνισε ότι βασική επιδίωξη της Ένωσης είναι η ενθάρρυνση και υποστήριξη των ανέργων για την από κοινού δημιουργία κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων.

 

Εκ μέρους του Συντονιστή φορέα  της δράσης  της Εταιρείας REMACO  κος. Δαλκίδης Γιώργος , τόνισε ότι το πρόγραμμα στοχεύει στην προώθηση της απασχόλησης για ανέργους που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες οι οποίες κατεξοχήν πλήττονται από την βαθιά οικονομική κρίση και πως ο δήμος θα υποστηρίξει εμπράκτως τις επιχειρήσεις αυτές. Στην συνέχεια  παρουσίασε περιληπτικά το Σχέδιο Δράσης για την Λευκάδα 

 

Ο καθηγητής κος. Τσιάβος Ιωάννης επιστημονικός συνεργάτης στα ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ , Σχολή Οικονομίας Διοίκησης /τμήμα τουριστικών επιχειρήσεων, ανάλυσε λεπτομερώς  την σημασία του τουριστικού προϊόντος  καθώς επίσης και τα οφέλη των ατόμων από τα προγράμματα κατάρτισης .  

 

Την ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιδήμαρχος Λευκάδας κ. Ι. Καρτάνος , ο κ. Κ. Δρακονταειδής επικεφαλής Δημοτικής παράταξης  <<Όλοι για την Λευκάδα>>, πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου κ. Α. Γαζής και ο πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου κ. Σωτ. Σκιαδαρέσης .Ο βουλευτής Λευκάδας κ. Θ. Σολδάτος ενημέρωσε ότι λόγο  υποχρεώσεων δεν ήταν δυνατόν να παρευρεθεί.

  

Η Ημερίδα ολοκληρώθηκε με ερωτήματα ενδιαφερομένων και απαντήσεις υπευθύνων.