ΕΛΛΑΔΑ

Η Αντιτρομοκρατική άρχισε εφόδους και ακουμπάει τους συνεργούς του Μαζιώτη

Μάχη με το χρόνο δίνουν οι αστυνομικοί προκειμένου να μπορέσουν να εκμεταλλευτούν το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού που τους έδωσε η σύλληψη του 42χρονου Νίκου Μαζιώτη και να εντοπίσουν τη γιάφκα, τα κρησφύγετα, αλλά και τα υπόλοιπα μέλη της ένοπλης ομάδας του τρομοκράτη.

 

 

Ηδη η Αντιτρομοκρατική έχει ξεκινήσει τις εφόδους σε σπίτια που έχουν θεωρηθεί ύποπτα και. Από το πρωί άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας έκαναν «ντου» σε έξι περιοχές. Συγκεκριμένα ελέγχθηκαν πολυκατοικίες και διαμερίσματα σε: Εξάρχεια, Βούλα, Κολωνό, Πατήσια, Κυψέλη και Μαραθώνα.

 

Η ταυτότητα και οι κάμερες του ΗΣΑΠ «αποκαλύπτουν» τα σημεία που σύχναζε ο Μαζιώτης

 

Η ΕΛ.ΑΣ. εκτιμά ότι ο 42χρονος καταδικασμένος για τρομοκρατία θα έχει κάνει χρήση της πλαστής ταυτότητας με το όνομα Μιχάλης Μιχελάκης, προκειμένου να ενοικιάσει κάποιο ή κάποια σπίτια, όπου θα έχει κρύψει τον οπλισμό του και γι αυτό η αστυνομία έδωσε το δελτίο της ταυτότητας του τρομοκράτη στη δημοσιότητα ώστε αν κάποιος είχε δει αυτή την ταυτότητα να επικοινωνήσει με την ΕΛ.ΑΣ. Στην Αντιτρομοκρατική θεωρούν βέβαιο πως ο Μαζιώτης χρησιμοποιούσε τα πλαστά στοιχεία συνεχώς, όπως είχε κάνει και στην αγορά του αυτοκινήτου μετά την αποφυλάκισή του.

 

Παράλληλα οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίες εξετάζουν καρέ καρέ τα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείες του ΗΣΑΠ καθώς θα τους δώσουν χρήσιμες πληροφορίες για το πού σύχναζε ο Νίκος Μαζιώτης. Στόχος είναι ο εντοπισμός της Πόλας Ρούπα, του Χριστόδουλου Ξηρού και των συνεργών του 42χρονου.

 

«Κλειδί» το κρυμμένο Hyundai Accent

 

Μεγάλη σημασία έχουν δώσει οι Αρχές και στην αρμαθιά με τα κλειδιά που βρέθηκαν πάνω στον Νίκο Μαζιώτη μετά την επεισοδιακή σύλληψη του στο κέντρο της Αθήνας. Ενα από αυτά είναι αυτοκινήτου και συγκεκριμένα του Hyundai Accent χρώματος ασημί με αριθμό κυκλοφορίας ΥΗΤ 2959 που είχε αγοραστεί από τον Μαζιωτη με την πλαστή ταυτότητα. Οι αστυνομικοί προσπαθούν να εντοπίσουν που έχει κρύψει ο τρομοκρλατης το ΙΧ, καθώς τα στοιχεία DNA που μπορεί να βρεθούν εκεί θα βοηθήσουν σημαντικότατα στην εξέλιξη των ερευνών.

 

 

 

Πηγή: iefimerida.gr