ΕΛΛΑΔΑ

Εξόφληση φόρων με εκχώρηση ακινήτων!

Λύση για ιδιοκτήτες ακινήτων με προβλήματα ρευστότητας

 

Κατηγορίες: Φορολογία, Νεα

Rate this article: Καμία βαθμολογία

Λύση για πολλούς ιδιοκτήτες ακινήτων που χρωστούν χρήματα στην εφορία σκοπεύει να δώσει το Υπουργείο Οικονομικών στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Η συζήτηση αφορά σε φορολογούμενους που διαθέτουν ακίνητη περιουσία, όχι όμως και μετρήτα ή επαρκή εισοδήματα για την εξόφληση των οφειλών τους.

 

Μετά από πολλές συζητήσεις πάνω στο θέμα αυτό, φαίνεται ότι το Υπουργείο Οικονομικών πρόκειται να συμπεριλάβει διάταξη στο υπό κατάρτιση φορολογικό νομοσχεδίο η οποία στοχεύει στο να δώσει μια διέξοδο σε  εκατοντάδες χιλιάδες οφειλέτες του δημοσίου. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ενδείξεις, με βάση τη νέα διάταξη οι φορολογούμενοι θα έχουν τη δυνατότητα, είτε να προχωρούν σε πώληση ακινήτου τους σε τρίτο ο οποίος θα αναλαμβάνει την εξυπηρέτηση του χρέους τους προς την εφορία, είτε ακόμα και να εκχωρήσουν στο δημόσιο ακίνητά τους προκειμένου να εξοφλήσουν ληξιπρόθεσμες φορολογικές οφειλές.

 

Με τον τρόπο αυτό, θα διευκολυνθούν όσοι έχουν χρέη προς το δημόσιο και απειλούνται με ποινικές διώξεις για αυτά, ενώ παράλληλα το δημόσιο θα διασφαλίσει την εξόφληση οφειλών που διαφορετικά θα ήταν εξαιρετικά αμφίβολες. Σημαντική παράμετρος που θα επηρεάσει την επιτυχία της ρύθμισης αυτής αποτελεί ο υπολογισμός της αξίας των ακινήτων, καθώς και οι διευθετήσεις που απαιτούνται για τις περιπτώσεις όπου η αξία του εκχωρούμενου ακινήτου υπερβαίνει την οφειλή του φορολογούμενου.

Πηγη: www.moneyguru.gr