ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Θρίαμβος για τη ΔΟΞΑ

Μια πολύ σημαντική νίκη κατάφερε να πάρει η Δόξα Λευκάδας απέναντι στην ομάδα της Λιβαδειάς με σκορ 77-68 .. Πολύ σπουδαία νίκη αλλά και απαραίτητη αφού ο Δόξα προερχόταν από μια κακή εμφάνιση και ήττα στον προηγούμενο αγώνα στο Ψυχικό ..

Tο ματς μπορεί να χαρακτηριστεί ως “επανάληψη” του τελικού του περυσινού πρωταθλήματος, αφού οι δυο ομάδες είχαν κοντραριστεί στο περυσινό πρωτάθλημα της Β εθνικής, που είχε επικρατήσει ξανά η ομάδα της Λευκάδας

Το ματς ήταν αρκετά δύσκολο για τη Δόξα και το άγχος ήταν εμφανές σε πολλά σημεία του παιχνιδιού στους παίχτες της. Χαρακτηριστικό του παιχνιδιού ήταν και οι μεταπτώσεις στην απόδοση και των δυο ομάδων. Αποτέλεσμα αυτού ήταν οι όποιες διαφορές έπαιρνε η Δόξα τις έχανε σχετικά εύκολα.

Παρά το καλό ξεκίνημα στο σκορ (10-2), η διαφορά μειώθηκε σύντομα και το πρώτο δεκάλεπτο έληξε με σκορ 18-15 για την ομάδα της Λευκάδας. Οι επιλογές των παιχτών ειδικά στον επιθετικό τομέα δεν ήταν οι καλύτερες κι έτσι το ματς παρέμενε αμφίρροπο. Στο δεύτερο δεκάλεπτο κύλησε στο ίδιο μοτίβο με τη Δόξα να μην είναι καλή ούτε στην άμυνα. Έτσι σιγά σιγά η Λιβαδειά ανεβάζοντας την απόδοσή της κατάφερε να περάσει μπροστά στο σκορ με τη λήξη του ημιχρόνου (39-41)

Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν και αυτό που ουσιαστικά έδωσε μεγάλο πλεονέκτημα στη Δόξα για να πάρει αυτή τη νίκη. Η διάθεση και η απόδοσή της στον αμυντικό τομέα ήταν τελείως διαφορετική κι έτσι κατάφερε σιγά σιγά να ξαναχτίσει μια διαφορά που έφτασε και σε διψήφιο νούμερο (66-55). Την απόδοση αυτή τη διατήρησε η Δόξα και στο τέταρτο δεκάλεπτο και σε συνδυασμό με τον πλουραλισμό στην επίθεσή της, κατάφερε να κερδίσει ένα παιχνίδι πολύ σημαντικό κυρίως για ψυχολογικούς λόγους.

Ήταν ένα κομβικό παιχνίδι για την ομάδα της Δόξας, αφού η επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα ήταν επιτακτική. Η ομάδα έδειξε να επιστρέφει στα γνωστά στάνταρ απόδοσης, μέσα από την πολύ καλή απόδοση πολλών παιχτών της. Για την Δόξα ξεχώρισαν σε απόδοση οι Μουρατίδης, Αποστολίδης, Καραδολάμης και Συμεωνίδης ενώ για τη Λιβαδειά ξεχώρισαν οι Βουκαντίνοβ, Βεσκούκης και Γιανναλέτσος.