ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΤΗΛΥΚΡΑΤΗΣ: Έγινε η πρώτη συγκέντρωση….Το Μάρτη οι εκλογές….

Την Δευτέρα 3/2/14 και ώρα 17.00μμ πραγματοποιηθήκε στην αίθουσα των εκδηλώσεων του IONIAN STAR η Γενική συνέλευση των μελών του Τηλυκράτη.Επι της ουσίας δεν ήταν Γενική συνέλευση αλλά περισσότερο ενημέρωση αφού δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη αλλά μονό η διοίκηση που προέκυψε από το Πρωτοδικείο τον Ιανουάριο του 2014.Στη συγκέντρωση παραβρεθήκαν περίπου 50 άτομα-φίλοι του Τηλυκρατη που θέλουν σίγουρα να ξαναδούν την ομάδα στα γήπεδα.

 

 

Τα μέλη του προσωρινού ΔΣ(διοίκηση πρωτοδικείου), παρουσίασαν τις προθέσεις τους σχετικά για το μέλλον της ομάδας και ενημέρωσαν για το τι κινήσεις έχουν γίνει μέχρι σήμερα.Εντυπωση προκαλούν τα χρέη της ομάδας, που υπολογίζεται μόνο το ΙΚΑ γύρω στις 55000. ενώ υπάρχει και ένα παλαιότερα χρέος επί εποχής Γκαμπέτα, κοντά στις 10000.Στην κατοχή τους βρίσκονται τα βιβλία του σωματείου, όχι όμως και η σφραγίδα.

Έγινε ενημέρωση για τα πιθανά σενάρια προκειμένου να κατέβη ο Τηλυκρατης στο τοπικό πρωτάθλημα.. Το πρώτο κάνει λόγο για δημιουργία της ομάδας, με ΑΦΜ άλλης Λευκαδίτικης ομάδας που θα αγωνίζεται στο α΄ τοπικό(για να μην ξεκινήσει με μείον το πρωτάθλημα). Ενώ, το δεύτερο αναφέρει την δημιουργία ομάδας με το κανονικό της ΑΦΜ  και τα χρέη θα την ακολουθούν.Ολα αυτά βέβαια θα τα αποφασίσει η Γενική Συνέλευση.

Ο Γιώργος Βαγενάς τόνισε ότι αν υπάρξει κάποιο άλλο διοικητικό σχήμα που θέλει να ασχοληθεί, , μπορεί να κάνει γνωστές τις προθέσεις του εντός 20 ημερών στα ΜΜΕ ή στα άτομα του προσωρινού ΔΣ.  και οι συγκεκριμένοι αποχωρούν και οποιοδήποτε μέλος του προσωρινού συμβουλίου θέλει να ασχοληθεί με το άλλο σχήμα, μπορεί να πάει.

 

 

 

 

 

 

 

Ιστορία του Τηλυκρατη……

 

Το πρώτο όνομα του σωματείου που ιδρύθηκε το 1925 από μαθητές του Γυμνασίου της Λευκάδας ήταν “Σαπφώ”. Στις 3-5-1927 μετονομάζεται σε Σ.Ε.Φ.Α. (Σωματείο Εθνικής Φυσικής Αγωγής) Τηλυκράτης.

Κατά διαστήματα στα επόμενα χρόνια ιδρύθηκαν διάφοροι άλλοι όμιλοι οι οποίοι στη συνέχεια συγχωνεύθηκαν στο Τηλυκράτη. Έχει για χρώματα το μπλε και το κόκκινο, που συμβολίζουν δύο μεγάλες αγάπες των Αγιομαυριτών. Το μπλε την Ελλάδα και το κόκκινο το ποδόσφαιρο. Στις φανέλες, στο αριστερό μέρος υπάρχουν τα κεφαλαία γράμματα ΤΛ που σημαίνουν Τηλυκράτης Λευκάδας.

Η μακρόχρονη πορεία του Τηλυκράτη στα ποδοσφαιρικά πράγματα είχε και κάποιες μεταπτώσεις για την ομάδα. Το 1963 με στόχο την εκπροσώπηση του λευκαδίτικου ποδοσφαίρου σε μεγαλύτερες κατηγορίες (κυρίως στη Β” Εθνική) ο Τηλυκράτης συγχωνεύτηκε με τη δεύτερη μεγάλη ομάδα της Λευκάδας, τον Λευκάτα (είχε ιδρυθεί το 1951), και έφτιαξαν τον Παλλευκάδιο. Το δικτατορικό καθεστώς των στρατοκρατών έδωσε στον σύλλογο το όνομα «Φοίνικας» Λευκάδας.

Τις πρώτες ημέρες της μεταπολίτευσης το 1974, η ομάδα πήρε και πάλι το πραγματικό της όνομα, Τηλυκράτης.