ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μια νέα σελίδα για τον Τηλυκράτη

 

Της 

Αργυρής Κατωπόδη 

 

Πρόσφατα το Ionion star γέμισε από  κόσμο του αθλητισμού αλλά και απλούς ανθρώπους  που είχαν μια και μοναδική αγωνία.   Την  πορεία της ομάδας που όλοι αγαπούν, την ομάδα που τον τελευταίο χρόνο τους είχε απογοητεύσει, τον Τηλυκράτη. Όλοι μαζί λοιπόν εκεί για να συζητήσουν το επόμενο βήμα , τη νέα σελίδα της ιστορικής αυτής ομάδας. Το καινούριο συμβούλιο γεμάτο ιδέες και όρεξη παρουσίασε τον νέο προπονητή της ομάδας , Θωμά Λιόλιο. Βέβαια θα πρέπει αυτό το νέο συμβούλιο να έχει την στήριξη όχι μόνο όσων  παραβρέθηκαν εκείνο το απόγευμα. Θα πρέπει να έχει την στήριξη όλων των Λευκαδιτών και προπάντων  της νέας δημοτικής αρχής. Θα πρέπει όλοι μαζί να βοηθήσουμε για να σταθεί και πάλι στα πόδια του και να ανέβει ψηλά ο Τηληκράτης. Όπως ακριβώς αρμόζει στην 87χρονη ιστορία του. 

Ο πρόεδρος, Γιώργος Βαγενάς, τόνισε χαρακτηριστικά : «Θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον που οι παίχτες θα θέλουν να παίζουν μπάλα , είτε αυτό λέγεται ασφάλιση στους ποδοσφαιριστές,  είτε υποδομές, ότι μπορούμε περισσότερο. Πρώτα απ όλα θα τους έχουμε ένα σωστό προπονητή. Δεν χρειάζεται να πω πολλά για αυτόν , είναι ένα άνθρωπος με βαρύ όνομα , που έχει προσφέρει πολλά στο Λευκαδίτικο ποδόσφαιρο. Με μεγάλη όρεξη να δημιουργήσει κάτι καινούριο, κάτι σταθερό και με προοπτική. Εμείς θα είμαστε δίπλα του.  Μην έχοντας πολλά να σας πω προπονητής για την νέα σεζόν θα είναι ο κ Θωμάς Λιόλιος.» 

Στο ίδιο μήκος κύματος  και ο αντιπρόεδρος  Τριαντάφυλλος Βλάχος  : «Είμαστε όλοι εδώ για να βοηθήσουμε, αν και σε δύσκολες οικονομικές συνθήκες, όλοι θα δουλέψουμε για να αποκτήσει αυτό το σωματείο το κύρος που είχε και παλιότερα.  Εμείς έχουμε ακόμη ένα  βάρος στην πλάτη μας ότι πρέπει να ανατρέψουμε αυτή την κακή εκτίμηση που έχει ο κόσμος για τον Τηλυκράτη. Θέλει χρόνο  και δουλειά. Θέλουμε ένα σωματείο το οποίο να είναι νοικοκυρεμένο. Έχουμε και όραμα , που αν για αυτό το όραμα δεν δουλέψεις τότε αυτό γίνεται εφιάλτης. Σε αυτή την προσπάθεια τους θέλουμε όλους. Είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα αλλά χρειαζόμαστε την υποστήριξη του κόσμου.  Και  εμείς δεν θα αποφύγουμε τα λάθη αλλά θα προσπαθήσουμε να βάλουμε τα πάντα σε τάξη. Και να έχουμε μια ομάδα!»

 Ο Θωμάς Λιόλιος  ως νέος προπονητής απλός και σεμνός είπε  : «Η δικιά μου η δουλειά δεν είναι τα λόγια είναι τα έργα, και τα έργα μέσα στο γήπεδο και όχι μόνο βέβαια . Αυτό εγώ μπορώ να το εγγυηθώ. Το σίγουρο είναι ότι  θα πρέπει κι εσείς να δείξετε την ανάλογη συμπεριφορά προς το σωματείο, προς τη διοίκηση, προς το τεχνικό team, προς τους ποδοσφαιριστές, να στηρίξετε αυτή τη προσπάθεια για να έχουμε ένα καλό οικοδόμημα. Αν εσείς δεν το στηρίξετε, αν δεν είμαστε μια γροθιά, σας λέω από αυτή τη στιγμή θα αποτύχουμε. Έχουμε το πρόσφατο παρελθόν , σαν ένα παράδειγμα προς αποφυγήν, και ας κοιτάξουμε το μέλλον από διαφορετική πλευρά. Δουλειά… αυτό μόνο μπορώ να εγγυηθώ.»

 

 Σε ερώτηση της εφημερίδας μας  για το πως θα προσπαθήσουν να ανατρέψουν την κακή πρόσφατη εικόνα της ομάδας, ο  προπονητής Θωμάς Λιόλιος  είπε:  «Στο τεχνικό κομμάτι είμαστε στο μηδέν, δεν μπορώ να εγγυηθώ τίποτα γιατί δεν έχουμε τίποτα .  Δεν έχουμε υλικό ούτε έμψυχο  ούτε άψυχο. Δεν έχουμε γηπεδικές εγκαταστάσεις που είναι το Α και το Ω. Δεν μπορούν να γίνουν μαγικά. Για να μάθει το παιδί ποδόσφαιρο πρέπει να το μάθει σε σωστούς χώρους που η Λευκάδα δυστυχώς δεν τους έχει . Λείπουν από τη Λευκάδα. Το ξέρω πως είναι δύσκολο. Εγώ αυτό που βρήκα εδώ, δεν έχει λογική. Εάν δεν σεβόμαστε δεν πρόκειται να πάμε μπροστά.» . Και ο πρόεδρος  Γιώργος Βαγενάς συμπλήρωσε « Εμείς θα προσπαθήσουμε σαν διοίκηση να έχουμε τις καλύτερες συνθήκες για τον ποδοσφαιριστή. Από τα πιο απλά, να τον ασφαλίσουμε – να έχουμε σωστούς προπονητές – να έχουμε σωστά ρούχα- φροντιστή. Όσον αφορά το έμψυχο δυναμικό, μετά την ένωση με τις ελπίδες απευθείας το σωματείο έχει αποκτήσει κάποια δελτία 25-30 .  Στις 30 Ιουνίου είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε και με αυτούς που έχουμε «κληρονομήσει» από τις ελπίδες , όποιος θέλει είναι ελεύθερος να πάρει το δελτίο του και να φύγει. Ποιους θέλουμε εμείς; Θέλουμε τους καλύτερους από όλες τις ομάδες. Είναι δουλειά δικιά μας, όλων  και της διοίκησης και του προπονητή, να τους πείσουμε ότι κάτι αλλάζει. Σας έχουμε άριστες συνθήκες να δουλέψετε, ελάτε και μαζί θα φτάσουμε ψηλά. Εμείς παρέχουμε όλα αυτά μαζί με την φανέλα της πιο ιστορικής ομάδας της Λευκάδας. Γι αυτό και ψάχνουμε καλά και φιλόδοξα παιδιά.»  

Σε ότι αφορά τα ονόματα που θα αποτελέσουν τη νέα ομάδα ο κ. Βαγενάς διευκρίνισε: «Είμαι επιφυλακτικός, δεν μπορώ να πω ονόματα ακόμη, έχουμε κουβεντιάσει. Ύστερα από πρόταση του προπονητή λοιπόν θα γίνει ένα Camp που θα αφορά παιδιά ηλικίας 14 έως 17 ετών , 3-4-5- & 6 Ιουλίου. Παρακαλούμε όλα τα παιδιά που θέλουν να δοκιμαστούν και θέλουν αν αφορέσουν την φανέλα του Τηλυκράτη να έρθουν , ημέρες και ώρες θα ανακοινωθούν σύντομα. Εμείς θα χαρούμε πολύ να έρθουν. Θέλουμε να επεκταθούμε και σε εφηβικό και παιδικό τμήμα.»