ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η NASA ελπίζει να βρει εξωγήινη ζωή μέχρι το 2025

H NASA είναι έτοιμη να λύσει το μυστήριο που μπορεί να αλλάξει όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα και να ανατρέψει τις βάσεις του πολιτισμού μας μια για πάντα, καθώς εκτιμά πως δεν είμαστε μόνοι στο Σύμπαν. Παράλληλα, υπολογίζει να το εξακριβώσει μέχρι το 2025 έχοντας βρει… ίχνη εξωγήινης ζωής!

Μια εκ των επικεφαλής των επιστημονικών ομάδων της NASA, η Δρ. Ellen Stofan, αναφέρει ότι μέσα στην επόμενη δεκαετία θα βρούμε ισχυρές ενδείξεις για ζωή σε άλλους πλανήτες πέρα από την Γη, ενώ οι αδιάσειστες αποδείξεις εξωγήινης ζωής εκτιμάται ότι θα έρθουν εντός των επόμενων 20 με 30 χρόνων.

Η NASA φέρεται να έχει έτοιμο πλάνο αναφορικά με το πού θα αναζητήσει εξωγήινη ζωή, ενώ η υπάρχουσα τεχνολογία αποδεικνύεται σε πολλές περιπτώσεις επαρκής για τις αναζητήσεις αυτές. Η Δρ. Ellen Stofan και αρκετοί άλλοι επιστήμονες, εκτιμούν πως δεν απέχουμε πολύ από την εποχή της συνταρακτικής αποκάλυψης, δηλαδή ότι υπάρχει και αλλού ζωή στο Σύμπαν.

Σε πρώτη φάση, οι εκτιμήσεις αναφέρουν πως η ζωή μπορεί να βρίσκεται σε υγρούς πλανήτες ή ακόμα και σε δορυφόρους μεγάλων πλανητών του Ηλιακού μας συστήματος, με την Ευρώπη που βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τον Δία, να αποτελεί έναν από τους πιο πιθανούς υποψήφιους, καθώς κρύβει έναν τεράστιο ωκεανό σε υγρή μορφή, στοιχείο που είναι πάντοτε θετικό στην ανάπτυξη κάποιας μορφής ζωή.

Πηγή: koutipandoras.gr