Η Εισαγγελία διέταξε προκαταρκτική εξέταση για πιθανή παραβίαση μυστικών της Πολιτείας

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Βαγγέλης Ιωαννίδης, ζητά να ερευνηθεί για την καταγγελόμενη διαρροή πληροφοριών σχετικά με τη διάθεση ποσών από τα λεγόμενα «μυστικά κονδύλια» του υπουργείου Εξωτερικών, το ενδεχόμενο διάπραξης του αδικήματος σε βαθμό κακουργήματος της παραβίασης μυστικών της Πολιτείας.

Ο κ. Ιωαννίδης διέταξε τη διενέργεια κατεπείγουσας έρευνας η οποία ανατέθηκε στην Κρατική Ασφάλεια, με σκοπό να εξακριβωθεί το ενδεχόμενο διάπραξης αυτεπαγγέλτως διωκομένων πράξεων, όπως το κακούργημα της παραβίασης μυστικών της Πολιτείας, που αφορούν τη διαρροή των πληροφοριών.

Αφορμή για την εντολή του εισαγγελέα στάθηκε δημοσιοποίηση σε ηλεκτρονικό μέσο στοιχείων που φέρονται να προέρχονται από υλικό που εστάλη στην Βουλή σχετικά με τη διάθεση απόρρητων κονδυλίων του υπουργείου Εξωτερικών.

Τη δημοσιοποίηση των επίμαχων στοιχείων καταδίκασαν με ανακοινώσεις τους τόσο το γραφείο του Πρωθυπουργού, που αναφέρεται σε «δήθεν πληροφορίες» και που τονίζει πως η διαρροή «θίγει ευθέως τα εθνικά συμφέροντα», όσο και ο πρόεδρος της Βουλής που κάνει λόγο για «δήθεν απόρρητες δαπάνες του ΥΠΕΞ».

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

About Lefkada Press

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*