ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Δίκτυο Στήριξης Μαθητών «Παιδεία και Πολιτισμός»

Το Δίκτυο Στήριξης Μαθητών «Παιδεία και Πολιτισμός», μας ενημερώνει σχετικά με τις δραστηριότητες του τρέχοντος σχολικού έτους:

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2018-2019

 Μετά από 6 χρόνια συνεχούς λειτουργίας, το Δίκτυο Στήριξης Μαθητών «Παιδεία και Πολιτισμός» συνεχίζει τη δράση του κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2018-2019. Πιστοί στο φθινοπωρινό μας ραντεβού, οι εκπαιδευτικοί- μέλη του Δικτύου σας ευχόμαστε καλή, δημιουργική, σχολική χρονιά. Πρωταρχικός στόχος του Δικτύου είναι να βοηθήσει τους μαθητές του Νομού Λευκάδας, προκειμένου να καλύψουν όσο δυνατόν καλύτερα τις μαθησιακές, κοινωνικές και ψυχολογικές τους ανάγκες.

Η δράση του Δικτύου κινείται γύρω από τέσσερις βασικούς άξονες:

Κοινωνικό φροντιστήριο: Παροχή δωρεάν ενισχυτικής διδασκαλίας από εν ενεργεία και συνταξιούχους εκπαιδευτικούς, με στόχο την κάλυψη των μαθησιακών αναγκών των μαθητών.

Ποικίλες δημιουργικές δραστηριότητες: Προτάσεις δημιουργικής απασχόλησης για τους μαθητές, με γνώμονα τα ενδιαφέροντα και τα χαρακτηριστικά της ηλικίας τους, που υλοποιούνται από εκπαιδευτικούς και μέλη- εθελοντές του Σωματείου.

Συμβουλευτική υποστήριξη: Δωρεάν παροχή συμβουλευτικής στήριξης των μαθητών και των οικογενειών τους από ομάδα εξειδικευμένων επιστημόνων, Ψυχολόγων, Κοινωνιολόγων, Λογοθεραπευτών, που είναι εθελοντές μέλη του Δικτύου.

Επιμορφωτικές δράσεις: Ομιλίες- ημερίδες- διαδραστικά προγράμματα, με στόχο την ενημέρωση γονέων- εκπαιδευτικών πάνω σε θέματα που αφορούν το παιδί και τη σύγχρονη πραγματικότητα.

Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τόσο τους μαθητές όσο και τις οικογένειές τους, για τη συνέπεια που έχουν επιδείξει κατά τη διάρκεια της συνεργασία μας όλα αυτά τα χρόνια. Για οποιαδήποτε πληροφορία γύρω από τη λειτουργία του Δικτύου, μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο 6977446903, κα Καζολή Ανθή.