ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Αλλαγή ώρας: Πότε θα αλλάξει από θερινή σε χειμερινή

Σύμφωνα με την πρόσφατη απόφαση της Κομισιόν, αλλά και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, θα πρέπει να καταργηθεί η μετάβαση από τη θερινή στη χειμερινή ώρα.

Ωστόσο, την Κυριακή 28 Οκτωβρίου θα αλλάξουμε όπως κάθε χρόνο τα ρολόγια μας, βάζοντάς τα μια ώρα προς τα πίσω και μάλλον αυτή να μην είναι η τελευταία φορά που την αλλάζουμε.

Είναι πολύ πιθανό να την αλλάξουμε ξανά στις 31 Μαρτίου για να γυρίσουμε στη θερινή ώρα, η οποία ενδεχομένως να είναι και η τελευταία φορά που αλλάζουμε τα ρολόγια μας.

Με βάση της απόφαση της Κομισιόν, η αλλαγή ώρας θα πάψει να ισχύει στην Ευρωπαϊκή Ένωση από το 2019. Κάθε κράτος, μέχρι τις 29 Απριλίου θα πρέπει να αποφασίσει αν θα διατηρήσει τη θερινή ή τη χειμερινή ώρα.

Αν λοιπόν το χρονοδιάγραμμα που προτείνεται από τις Βρυξέλλες γίνει σεβαστό, η αλλαγή ώρας την 31η Μαρτίου 2019 θα είναι το τελευταίο υποχρεωτικό πέρασμα στη θερινή ώρα.

Οι χώρες που επιθυμούν να επιστρέψουν μόνιμα στη χειμερινή ώρα θα έχουν στη συνέχεια τη δυνατότητα να την αλλάξουν μια τελευταία φορά στις 27 Οκτωβρίου 2019, καθώς στη συνέχεια οι εποχικές αλλαγές ώρας δεν θα είναι πλέον δυνατές.

Πηγή:  iefimerida.gr