Το ζωοφιλικό Σωματείο… που δεν γνωρίζει τα αδέσποτα της πόλης

Άφωνοι έμειναν όλοι όσοι ασχολούνται με τα αδέσποτα ζώα στην Λευκάδα όταν διάβασαν την ανάρτηση του Σωματείου Ζωοφίλων Λευκάδας στο facebook με φωτογραφίες του Μάκ, του πασίγνωστου αδέσποτου σκύλου της Λευκάδας, γράφοντας τα παρακάτω: ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΤΟ ΠΑΛΙ;;;;;
Αρκουδοσκυλίτσα, κάθεται στην μέση του δρόμου, έξω από τον Κολιό, κοιτάζοντας δεξιά- αριστερά “σαν” χαμένη. Μετά το τάισμα που της προσφέραμε, πήρε τον δρόμο για την Λευκάδα, πάλι στην μέση του δρόμου….. Την αναγνωρίζει κανείς; Είναι φοβερά φιλική και ζητάει “κάτι”……”

Πως μπορεί ένα Ζωοφιλικό Σωματείο να μην γνωρίζει την πιο γνωστή μορφή αδέσποτου στην Λευκάδα; Πως μπορει να μην ξεχωρίζει ένα αρσενικό από μία έγκυο σκυλίτσα;  Θα  γνώριζε φυσικά αν τον είχε ταϊσει έστω και μια φορά (το έκανε τυχαία χθες πριν την ανάρτηση) , αν ήξερε ποια είναι τα αδέσποτα της πόλης και αν ασχολιόταν πραγματικά με τη ζωή τους. Τους πληροφορούμε ότι είναι ο Μακ , έχει στειρωθεί , έχει microchip , τον φροντίζαμε όταν είχε πληγή στο πόδι του, εθελοντές τον ψάχνουν τα βράδια για να τον ταϊσουν και γενικά δεν είναι …χαμένος. Φυσικά μπορεί να γνώριζαν οι υπεύθυνοι του Σωματείου Ζωοφίλων για τον Μάκ αλλά και κάθε Μακ που κυκλοφορεί στην πόλη αν σήκωναν ποτέ εκείνο το τηλέφωνο που έχουν ώστε να τους βρίσκουμε όταν χρειάζεται…Κάποια στιγμή θα πρέπει να γίνει μία έρευνα για το ρόλο του κάθε Σωματείου , για την προσφορά του, αλλά και για την προσφορά των εθελοντών που αρνούνται να είναι μέλη ενός ανενεργού σωματείου.

Βιβιάννα Βαρδή

About LefkadaPress

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*