Την παρέμβαση του Εισαγγελέα ζητούν οι γιατροί του Παθολογικού τομέα

Εισαγγελική παρέμβαση ζητούν οι γιατροί του παθολογικού τομέα του νοσοκομείου Λευκάδας με ανακοίνωση – ενημέρωση που κοινοποίησαν στη Διοίκηση του νοσοκομείου και την Εισαγγελία. Μιλούν για επισφαλή και επικίνδυνη εφημέρευση. Παραθέτουμε την σχετική ανακοίνωση. ( οι υπογραφές των γιατρών είναι στη διάθεση της εφημερίδας μας).

Μετά την αναστολή της λειτουργίας της Παθολογικής Κλινικής η κατάσταση στο Νοσοκομείο Λευκάδας είναι επισφαλής , επικίνδυνη τόσο για το προσωπικό ιατρικό και νοσηλευτικό που παραμένει και εργάζεται όσο και για τους ασθενείς που συνεχίζουν να προσέρχονται.
Η κατάσταση έχει ως εξής : Σήμερα υπηρετεί ένας Παθολόγος και ένας Γ ενικός Ιατρός που έχει αποσπαστεί από το Κέντρο Υ. Βασιλικής , που συγχρόνως εκτελεί εφημερίες στο Νοσοκομείο αλλά και στο Κέντρο Υγείας , τις υπόλοιπες ανάγκες εφημέρευσης καλύπτουν οι δύο Γενικοί Ιατροί και οι Αγροτικοί.
Ας σημειωθεί ότι λείπουν σημαντικές ειδικότητες από το Νοσοκομείο Λευκάδας ( Καρδιολόγοι, Αναισθησιολόγοι ,Ορθοπεδικοί , Μικροβιολόγοι, Παιδίατροι , ειδικευόμενοι ιατροί και άλλες σημαντικές ειδικότητες) πράγμα που αυξάνει την επικινδυνότητα εφημέρευσης και λειτουργίας του Νοσοκομείου.
Οι ελλείψεις στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό δεν είναι κάτι νέο στο Νοσοκομείο Λευκάδας αλλά δρομολογείτε τα τελευταία έτη με μεγάλη σφοδρότητα και η ευθύνη ανήκει στις τελευταίες διοικήσεις οι οποίοι δεν έφρασαν παρά τις συνεχείς εκλύσεις και ενστάσεις ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού.
Με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε στο κλείσιμο της παθολογικής , ορθοπεδικής κλινικής και υπολειτουργία της παιδιατρικής αλλά και άλλων τμημάτων του νοσοκομείου .Το μεγαλύτερο βάρος σηκώνουν οι ιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό που δουλεύουν με μεγάλη επισφάλεια και επικινδυνότητα για πολλές ώρες. Καθώς το πρόγραμμα εφημέρευσης διαμορφώνετε μέρα με την μέρα από τον Διοικητή χωρίς να τηρούνται βασικές προϋποθέσεις ασφαλούς εφημέρευσης.
Πιο συγκεκριμένα υπάρχουν μέρες που δεν υπάρχουν απαιτούμενες ειδικότητες όχι μόνο κατά την διάρκεια της εφημερίας αλλά και κατά την κανονική λειτουργία του νοσοκομείου .Παρά τις σημαντικές προσπάθειες και παρεμβάσεις που έχουν γίνει τον τελευταίο καιρό πολύ φοβόμαστε ότι δεν θα τελεσφορήσουν εφόσον δεν υπάρχουν ειδικευόμενοι αλλά και γιατροί που να καλύπτουν όλο τον μήνα τις βασικές ειδικότητες .
Με το έγγραφο μας αυτό θέλουμε να σας ενημερώσουμε για τις συνθήκες εργασίας αλλά και για την επικινδυνότητα που υπάρχει για την ζωή των συμπολιτών μας καθώς το πρόβλημα αναμένεται να διογκωθεί κατά της έναρξης της τουριστικής περιόδου που ο πληθυσμός στο νησί μας πολλαπλασιάζετε.
Ως εισαγγελική αρχή επιζητούμε την βοήθεια σας και την παρέμβαση σας σε αυτό το ευαίσθητο κομμάτι της δημόσιας υγείας που πλήττεται από την αναλγησία ,ανευθυνότητα και απραξία των υπευθύνων διοικούντων.

Γιατροί Παθολογικού τομέα
Νοσοκομείου Λευκάδας”

About LefkadaPress

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*