Θεοφάνια στην Λευκάδα, βουτάμε τα πορτοκάλια…

Με κάθε μεγαλοπρέπεια έγινε στην Λευκάδα ο Αγιασμός των υδάτων. Από νωρίς το πρωί η παραλία και η πλατεία είχαν γεμίσει με δεκάδες πορτοκάλια που περίμεναν τους πιστούς να βουτηχτούν στην θάλασσα μετά την τρίτη ρίψη του Σταυρού. Τέσσερις ήταν φέτος οι τολμηροί που βούτηξαν. Ο Αποστόλης Κρητικός, του πολεμικού μας ναυτικού ήταν αυτός που έπιασε τον Σταυρό και τον παρέδωσε στον Μητροπολίτη μας δεχόμενος τις ευχές του και ένα σταυρό.

Ο καλός καιρός βοήθησε να πλημμυρίσει η παραλία με ντόπιους αλλά και επισκέπτες που βρέθηκαν στην Λευκάδα για να παρακολουθήσουν το έθιμο των πορτοκαλιών. Αμέσως μετά τον Αγιασμό με την φιλαρμονική να παιανίζει , τον Αποστόλη Κρητικό να κρατάει το Σταυρό η πομπή με τον Μητροπολίτη, τους Ιερείς , τους επίσημους αλλά και πλήθος κόσμου επέστρεψε στην Μητρόπολη.  Για ακόμη μία χρονιά τα παιδιά του Ναυτικού Ομίλου Λευκάδας με τα optimist αλλά για πρώτη φορά φέτος και τα πολύχρωμα καγιάκ , πλαισίωσαν την τελετή του Αγιασμού των υδάτων δημιουργώντας μία υπέροχη εικόνα δίπλα στις τράτες και τα πριάρια που ήταν γεμάτα κόσμο…

Τα πορτοκάλια θα τοποθετηθούν στα εικονίσματα κάθε σπιτιού μέχρι τα επόμενα Θεοφάνια που θα ριχτούν στη θάλασσα πριν τον Αγιασμό για να αντικατασταθούν με τα καινούρια… Χρόνια πολλά.

 

About LefkadaPress

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*