Συγχώνεση του ΤΕΙ με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο – Τι λένε οι φοιτητές…

Μετά την πρώτη επαφή που είχε γίνει πριν από καιρό με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ Ιονίων νήσων για μία πιθανή συγχώνευση φαίνεται πως έφτασε η ώρα της υλοποίησης.
Ο πρύτανης του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, κ. Γιάννης Δραγώνας μίλησε για το θέμα στον δημοσιογράφο Σάκη Βούτο και τον Ionian Galaxy της Κεφαλονιάς  και ανέφερε: «Στο πλαίσιο της συγκρότησης του ενιαίου χώρου εκπαίδευσης και έρευνας στην περιφέρεια των Ιονίων Νήσων, ο υπουργός Παιδείας έχει συγκροτήσει μία κοινή επιτροπή από το Ιόνιο πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ Ιονίων νήσων για να διερευνήσουν μορφές συνεργασίας ανάμεσα στο Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ». Όπως αναφέρει ο πρύτανης κ. Δραγώνας, η συγχώνευση θα φέρει την αναβάθμιση των δύο Ιδρυμάτων ενώ τονίζει ότι η επιτροπή επεξεργάζεται αυτή την πρόταση. Η Επιτροπή αποτελείται από τον Πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου Βασ. Χρυσικόπουλο, τον Αναπληρωτή Πρύτανη Ιωσήφ Παπαδάτο, τον Καθηγητή Παναγιώτη Βλάμο, τον πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής του Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων Γιάννη Δραγώνα, τον Αντιπρόεδρο Θανάση Καλαφάτη και τον Καθηγητή Γιάννη Χάλαρη. Από την πλευρά του υπουργείου Παιδείας στην Επιτροπή συμμετέχει ο Σύμβουλος του υπουργού Ερρίκος – Χαιμ Βεντούρας Όπως σημειώνει ο πρύτανης κ. Δραγώνας στα Κεφαλονίτικα Νέα, “υπάρχει ένας πρότερος καλός βίος μεταξύ των δύο Ιδρυμάτων. Συνεργαζόμαστε τα τελευταία 2 χρόνια σε επίπεδο προγραμμάτων, ΕΣΠΑ και έρευνας”.
Οι φοιτητές
με ανάρτησή του στο facebook ο πρόεδρος των φοιτητών , Μάριος Ψάλτης σχετικά με την πιθανή συγχώνευση των δύο Ιδρυμάτων θέτει ερωτήματα και κααθέτει την αγωνία του για τη βιωσιμότητα του τμήματος της Λευκάδας:
ερώτηση: Όταν η επιτροπή του Ιονίου πανεπιστημίου δει την αναλυτική κατάσταση της μίσθωσης του κτιρίου του ΤΕΙ Λευκάδας, θα δεχθεί να συνεχισθεί η χρηματοδότησή του η θα προτείνει(όπως είναι λογικό) την συγχώνευση του σε ένα αντίστοιχο τμήμα σε μια διαφορετική πόλη για να πάψει να είναι ζημιογόνο; Είναι σημαντικό να διευκρινιστεί ότι το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων θα συγχωνευτεί μάλλον με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο για να δημιουργηθεί το νέο Πανεπιστήμιο Ιονίου , άρα το Ιόνιο Πανεπιστήμιο θα θέσει και τους όρους της συγχώνευσης αυτής μιας και θα έχει τον πρώτο λόγο αν υπάρξει εξέλιξη στις συζητήσεις(που μόνο τυχαίες δεν είναι). Διαπιστώνουμε σαν Σύλλογος Φοιτητών Λευκάδας το τελευταίο διάστημα πως για άλλη μια φορά οι προσωπικές και ομαδικές μας προβλέψεις για τη μη βιωσιμότητα του τμήματος(και μόνο) στη Λευκάδα, παραμένουν έντονα ανησυχητικές από την στιγμή που αναλάβαμε (2 χρόνια πριν) έως σήμερα και παρότι τις προσπάθειες που καταβάλαμε ώστε οι αρμόδιοι να μεριμνήσουν για να διορθωθεί η κατάσταση αυτή, τίποτα απολύτως δεν άλλαξε όπως θα έπρεπε.

Υ.Γ.: Για όσους δεν γνωρίζουν, το ΤΕΙ Λευκάδας βρίσκεται σε ιδιωτικό κτίριο(δίπλα στα ΚΤΕΛ Λευκάδας) εδώ και χρόνια, και από τα αποθεματικά του ιδρύματος πληρώνεται το νοίκι. Όταν τα αποθεματικά(τα οικονομικά δηλαδή) του ιδρύματος του ΤΕΙ Λευκάδας συγχωνευτούν με τα αποθεματικά του Ιονίου Πανεπιστημίου και η διαχείριση γίνεται από μια διαφορετική διοίκηση(του Ιονίου Πανεπιστημίου) τότε θα συνεχιστή η ζημιογόνα χρηματοδότηση, αφού τα οικονομικά στερεύουν μήνα με το μήνα;

 

About LefkadaPress

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*