ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Στην αντεπίθεση ο Ριμπολόβλεφ

Στην αντεπίθεση περνά ο ιδιοκτήτης του Σκορπιού DmitryRybolovlev μετά τα πρόσφατα επικριτικά δημοσιεύματα του γαλλικού Τύπου που ανέφεραν ότι ο Ρώσος κροίσος είναι ανεπιθύμητος στο Μονακό από τον πρίγκιπα Αλβέρτο. με γραπτή του δήλωση, λιτή και περιεκτική ο Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ μιλά για μια «εκστρατεία δυσφήμισής του» με σκοπό τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης σχετικά με τη μεγάλη δικαστική διαμάχη με τον Ελβετό έμπορο έργων τέχνης Ιβ Μπουβιέρ… Στη δήλωση αναφέρει:  «Η υφιστάμενη εκστρατεία δυσφήμισης, με επίκεντρο το πρόσωπό μου, είναι μια τακτική αποπροσανατολισμού της προσοχής από το γεγονός ότι έχουμε υποβάλει ποινική καταγγελία σχετικά με μια τεράστια υπόθεση απάτης,η οποία μπορεί να πλησιάζει το ένα δισεκατομμύριο ευρώ.
Αρκετές υποθέσεις,οι οποίες παραμένουν σε εκκρεμότητα, θα διαλευκάνουν την υπόθεση απάτης από όλες τις πλευρές. Πιστεύω ότι η απόπειρα να χρησιμοποιηθούν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για να επηρεαστεί η δικαστική διαδικασία τελικά θα αποτύχει και είμαι σίγουρος ότι η Δικαιοσύνη θα σταθεί στο ύψος της αναγνωρίζοντας τις σοβαρές κατηγορίες που περιέχονται στην καταγγελία μας».

Για το ίδιο θέμα έκανε δήλωση και ο  Sergey Chernitsyn, στενός συνεργάτης και   Σύμβουλος του Dmitry Rybolovlev.

 

Ο κ. Chernitsyn αναφέρει: «Οι ισχυρισμοί κατά του DmitryRybolovlev στον Γαλλικό τύπο είναι αβάσιμοι και ελπίζουμε ότι το ανεξάρτητο δικαστικό σύστημα του Μονακό θα ξεκαθαρίσει όλες τις πραγματικές λεπτομέρειες σύντομα.
Δυστυχώς, γινόμαστε μάρτυρες μιας ιδιαίτερα επιθετικής εκστρατείας παραπλάνησης της κοινής γνώμης, που στοχεύει στην υπονόμευση της ακεραιότητας του δικαστικού συστήματος του Μονακό και ταυτόχρονα πλήττει την αξιοπιστία των θυμάτων αυτής της υπόθεσης.
Το 2015 ο Dmitry Rybolovlev είχε το θάρρος να αποκαλύψει, υποβάλλοντας επίσημη καταγγελία, τη μεγαλύτερη απάτη που έγινε ποτέ στην αγορά έργων τέχνης διεθνώς. Η αποκάλυψη της σοβαρής και πολύπλοκης αυτής υπόθεσης αποτέλεσε την αιτία για να γίνουν αρκετές τροποποιήσεις στους κανονισμούς που διέπουν το εμπόριο έργων τέχνης. Έκτοτε, βρίσκεται σε εξέλιξη μια δικαστική διαδικασία εναντίον του εμπόρου τέχνης Yves Bouvier, ο οποίος κατηγορείται για απάτη και συνέργεια στη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Παράλληλα, εναντίον του εκκρεμεί υπόθεση στη Γαλλία για κλοπή έργων τέχνης».