ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Προσκλητήριο Αυτοδιοίκησης από τον Μπάμπη Καλό – “Σύγχρονη Λευκάδα” ο δημοτικός συνδυασμός του…(pics)

Ήταν όλοι εκεί. Η αυτοδιοίκηση που άφησε την υπογραφή της στα μεγάλα έργα αυτού του τόπου ανταποκρίθηκε στο προσκλητήριο του Μπάμπη Καλού και ήταν όλοι στις πρώτες σειρές στην επίσημη ανακοίνωση του συνδυασμού του απόψε στο Πνευματικό Κέντρο. “Σύγχρονη Λευκάδα” είναι η ονομασία του συνδυασμού με επικεφαλής τον Μπάμπη Καλό και παρουσιάστηκε με ένα πραγματικά σύγχρονο τρόπο σε ένα κατάμεστο αμφιθέατρο στο Πνευματικό Κέντρο. Ο δήμαρχος Αμφιλοχίας, ο Απόστολος Κοιμήσης, από τους πλέον πετυχημένους δημάρχους και ο αναισθησιολόγος , Μιχάλης Αρετής προλόγισαν τον Μπάμπη Καλό. Ο ίδιος παίρνοντας τον λόγο έκανε άνοιγμα προς πάσα κατεύθυνση μια και στο ακροατήριο ήταν πανσπερμία… αυτοδιοικητικών δυνάμεων. Παρουσίασε τα έξι σημεία του προγράμματός του : Το όραμα του συνδυασμού που όπως αναφέρει “φιλοδοξούμε να βγάλουμε το δήμο από τον φοβικό απομονωτισμό του και να μετατρέψουμε την Λευκάδα σε πράσινο νησί, το νησί της ποιότητας και του πολιτισμού.     Την καθημερινότητα με βάση τον πολιτισμό της καθημερινότητας του πολίτη, την κοινωνική πολιτική με αναβάθμιση και επέκταση των κοινωνικών δομών του δήμου, το Περιβάλλον με τη δημιουργία αναγκαίων δομών για μία Ευρωπαϊκή Λευκάδα και υιοθέτηση πολιτικών κυκλικής οικονομίας. Το επιχειρείν , στήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας και δημιουργία φιλικού κλίματος προσέλκυσης ιδιωτικών επενδύσεων. Ο Πολιτισμός , η ανάδειξη δηλαδή της ιστορικής, θρησκευτικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της Λευκάδας και τέλος οι οικονομικοί πόροι, με συνεχή και εντατική διεκδίκηση χρηματοδοτικών εργαλείων και πόρων απευθείας από την Ευρωπαϊκή Ένωση με την ενεργοποίηση ανθρώπων με εξειδικευμένες γνώσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μπάμπης Καλός παρουσίασε απόψε ένα μικρό μέρος του ψηφοδελτίου του ενδεικτικό, κατά την άποψή του, για το τι πρόκειται να ακολουθήσει σε ονόματα. Οι δεκαπέντε πρώτοι που παρουσιάστηκαν απόψε είναι:  Βικέντιος Νίκος, Βελίδου-Ζαβερδινού Ελενη, Βονιτσάνου Ειρήνη, Θειακός Μίλτος, Θεοχάρη Ευτυχία, Κατωπόδη Νίκη, Κατωπόδης Στάθης, Κολυβάς Ευλάμπιος, Κονιδάρης Κρίτων, Λάζαρης Γιάννης, Μάλφας Πρόδρομος, Μπουλιέρη Καλή, Ροντογιάννη Τιτίνα, Υφαντής Αλέκος και Φίλιππας Βασίλης... Εντύπωση προκάλεσε η συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο νέων πετυχημένων επιχειρηματιών όπως ο Μίλτος Θειακός που για πρώτη φορά αποφασίζουν να συμμετέχουν σε αυτοδιοικητικό ψηφοδέλτιο. Αξίζει ιδιαίτερη αναφορά στο βίντεο παρουσίας της ιστοσελίδας του συνδυασμού που επιμελήθηκαν ο Νίκος Καββαδάς και ο Θωμάς Σβορώνος. (www.sixronilefkada.gr)

Στην αίθουσα διακρίναμε τους πρώην δημάρχους Κώστα Αραβανή, Πάνο Σκληρό, Σπύρο Μαργέλη, Βασίλη Φέτση  κ. Φερεντίνο, τον Μάκη Μελά, αλλά και τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου , Σωτήρη Σκιαδαρέση πρώην αντιδημάρχους και δημοτικούς συμβούλους όπως ο Γιάννης Καρτάνος, Πραξιτέλης Σούνδιας, Στέλιος Ρόκκος, Αντώνης Σίδερης, Άγγελος Βλάχος, Σπύρος Καρβούνης, Γιώργος Ράπτης  …Η Μαριάννα και ο Ανδρέας Σταύρακας, ο Κώστας Θεοχάρης δίπλα στην υποψήφια γυναίκα του,ο Αντώνης Σικιώτης, μέλη της διοίκησης του Τηλυκράτη,  αλλά και η σύσσωμη η οικογένεια του Μπάμπη Καλού … Tην εκδήλωση συντόνισε η δημοτική σύμβουλος, Ασπασία Γρηγόρη.