ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Πράσινο φως από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων για την επένδυση στο Σκορπιό – Δήλωση στο Lefkadapress του Sergey Chernitsyn

Το πράσινο φως άναψε και τυπικά η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων για την μεγάλη επένδυση στο Σκορπιό στη σημερινή της συνεδρίαση όπου γνωμοδότησε θετικά για την στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων στο Σκορπιό. Θετική ήταν η αντίδραση των ανθρώπων του Σκορπιού που ήρθε λίγο μετά με τη δήλωση  του στενού συνεργάτη και συμβούλου του Ρώσου ιδιοκτήτη του Σκορπιού,  Sergey Chernitsyn, ο οποίος τόνισε στο lefkadapress: 

 

“Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για την θετική γνωμοδότηση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων σχετικά με την στρατηγική μελάτη περιβαλλοντικής εκτίμησης. Είναι σημαντικό να διαπιστώνουμε ότι τα μέλη του συμβουλίου αναγνωρίζουν την σπουδαιότητα της επένδυσης για την περιοχή” 

 

Νωρίτερα η  θετική εισήγηση του περιφερειακού Συμβουλίου έγινε με γνώμονα:

α) Τη θετική απόφαση της αρμόδιας υπηρεσίας της ΠΙΝ στη Λευκάδα, αριθ. αποφάσεως 94051/14525/2-01-2017) για τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του ειδικού Σχεδιασμού Στρατηγικών επενδύσεων (ΕΣΧΑΣΕ) με την προϋπόθεση ότι θα τηρηθούν οι όροι και οι περιβαλλοντικές δεσμεύσεις.

β) Τις αρχές της Περιφερειακής Αρχής για την προστασία του φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος και την προστασία και σεβασμό στα δικαιώματα των εργαζομένων και του συνόλου των πολιτών

γ) Την προϋπόθεση της διατήρησης της βιοποικιλότητας λόγω του χαρακτηρισμού της περιοχής ως Natura 2000

δ) Την κατάταξη του Σκορπιού στην κατηγορία των «μικρών νησιών με προβλήματα ανάπτυξης» και χωρική ενότητα με ήπια ανάπτυξη και ειδικές εναλλακτικές μορφές τουρισμού.

ε)Την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας ιδιαίτερα της νομοθεσίας για την απασχόληση αλλοδαπών