ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Πλήθος κόσμου στην εκδήλωση για τον καρκίνο του μαστού

Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο η συμμετοχή του κόσμου και κυρίως των γυναικών στην ενημερωτική ημερίδα ενάντια στον καρκίνο του μαστού που έγινε χθες το βράδυ από την Ελληνική Εταιρεία Μαστολογίας στο Πνευματικό Κέντρο. Γυναίκες κάθε ηλικίας παρακολούθησαν με μεγάλη προσοχή τις εισηγήσεις των επιστημόνων με περιστατικά της νόσου αλλά και περιστατικά με έγκαιρη πρόγνωση του καρκίνου του μαστού. Ομιλητές η πρόεδρος της Εταιρείας, Λυδία Ιωαννίδου – Μουζάκα χειρουργός – μαστολόγος, ο συμπατριώτης μας ειδικός ακτινδιαγνώστης σε θέματα μαστού, Πέτρος Μαλακάσης, ο κυταρολόγος , Χρήστος Φραγκόπουλος αλλά και η ψυχολόγος Κωνσταντίνα Χρονοπούλου.  Συντονιστής ο χειρουργός και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λευκάδας , Θανάσης Καραγιάννης. Γυναίκες που έχουν νοσήσει πήραν το λόγο , έκαναν ερωτήσεις και μίλησαν για την περιπέτειά τους …

Την έναρξη της ημερίδας κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λευκάδος και Ιθάκης, κ.κ. Θεόφιλος ενώ χαιρετισμό εκ μέρους του δημάρχου  έκανε ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και ειδικός σε θέματα υγείας στο δήμο, Γιώργος Γεωργάκης. Το δήμαρχο που βρίσκονταν στην Κέρκυρα εκπροσώπησε ο αντιδήμαρχος, Μάρκος Νικητάκης, ενώ παρόντες ήταν ο εντεταλμένος σύμβουλος, Σπύρος Πολίτης, ο πρόεδρος του νοσοκομείου Γιάννης Γρηγορόπουλος, ο αστυνομικός διευθυντής, Θανάσης Γούλας , ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων , Νίκος Γράψας, η διευθύντρια της Βιβλιοθήκης, Μαρία Ρούσου.

 

 

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου απένειμε στο τέλος της εκδήλωσης αναμνηστική πλακέτα στην κ. Μουζάκα, ενώ η Εταιρεία Μαστολογίας παρέδωσε αναμνηστικό λεύκωμα στο Μητροπολίτη, τον πρόεδρο του Ιατρικού συλλόγου και τον εκπρόσωπο του δημάρχου. Αναμνηστικά απένειμε στο διοικητή του νοσοκομείου αλλά και στο lefkadapress για την συμβολή τους. Σήμερα το πρωί και το απόγευμα θα γίνει δωρεάν εξέταση μαστού στις γυναίκες. Η δηλώσεις συμμετοχής μέχρι στιγμής ξεπερνούν τις 250 γυναίκες.