ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Όταν το Μουσείο Σικελιανού…στολίστηκε Χριστουγεννιάτικα

Την παρακάτω καταγγελία με τις φωτογραφίες την βρήκαμε στην προσωπική σελίδα της κ. Έλλης Γαζή , Λευκαδίτισσας που διαμένει στην Αθήνα, η οποία  βρέθηκε τις γιορτές στην Λευκάδα και φυσικά θέλησε να επισκεφθεί το μουσείο Άγγελου Σικελιανού. Επειδή συμφωνούμε μαζί της παραθέτουμε τόσο το κείμενο όσο και τις φωτογραφίες , έτσι επειδή έρχονται απόκριες και Πάσχα μήπως και αποφύγουμε κάτι αντίστοιχο:

“Καθώς ανοίγουμε την πόρτα του μουσείου Άγγελου Σικελιανού στη πόλη της Λευκάδας ακριβώς στην είσοδο εκεί που περιμέναμε πως θα υπάρχει ένα στοιχειώδες πωλητήριο η κάποια έντυπα έστω σχετικά με τον ποιητή, αντικρίζουμε την χριστουγεννιάτικη παρέμβαση αμφιβόλου αισθητικής να “κοσμεί” με πλαστικές γιρλάντες και Αη Βασιλίδες, το χώρο….
Σκεφτείτε ο κάθε υπάλληλος στο μουσείο της Ακρόπολης να έφερνε απ το σπίτι του από λίγα κακοφτιαγμένα στολίδια, έτσι, χάριν των ημερών, να μην μείνει αστόλιστο και παραπονεμένο το μουσείο….
Έλεος παιδιά….

Οι δημόσιοι χώροι δεν είναι τσιφλίκι κανενός…
Λίγη προσοχή, περισσότερος σεβασμός και κυρίως έλεγχος και τήρηση των κανόνων….
Κουραστήκαμε να βλέπουμε αληθινά στολίδια του πολιτισμού μας, έρμαια ενός επαρχιώτη υπαλλήλου που δεν είναι στο πόστο του την ώρα που εμείς έχοντας ίσως ταξιδέψει απο μακριά είμαστε εκεί την ώρα που εκείνος κλείδωσε για λίγο το κάστρο, το μουσείο, τον αρχαιολογικό χώρο, να πάει να πάρει τους βαθμούς του παιδιού του, να ψωνίσει πριν κλείσει το σούπερ μάρκετ, σιγά ποιος να περάσει απ το κάστρο της Βόνιτσας πρωτοχρονιάτικα….
Θύματα πολλών τέτοιων ατυχιών σε ταξίδια μας θεωρούμε χρέος να καταγγείλουμε οτιδήποτε πιστεύουμε πως αποτελεί αυθαιρεσία όσο αθώο κι αν φαίνεται…..