ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Οι πραγματικές επενδύσεις στην Λευκάδα…

Εικόνα από το Σκορπιό σήμερα

Η Λευκάδα τα τελευταία χρόνια έχει γίνει επίκεντρο σε πολλούς τομείς. Ένας από αυτούς που κανένας μας δεν θα έλεγε όχι φυσικά, είναι οι επενδύσεις. Και τον τελευταίο καιρό εντοπίζουμε όλο και περισσότερες αναφορές από τους άρχοντες του τόπου για ενέργειές τους σχετικά με την προσέλκυση ξένων επενδυτών στο νησί μας. Πρόσφατο είναι το δελτίο τύπου του δήμου Λευκάδας για την επίσκεψη της Κινεζικής αντιπροσωπείας επιχειρηματιών  στο νησί εκδηλώνοντας, όπως σημειώνει η ανακοίνωση, επενδυτικό ενδιαφέρον. Ακόμη πιο πρόσφατο είναι το δελτίο τύπου του βουλευτή, Θανάση Καββαδά, για την πρόσκλησή του σε αξιωματούχους του Κουβέιτ να κατευθύνουν οικονομικούς πόρους για επενδύσεις στον ελληνικό τουρισμό και ειδικότερα στο νησί της Λευκάδας. Συγκεκριμένα  στη συνεδρίαση της Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – Κουβέιτ που πραγματοποιήθηκε στη Βουλή, ο βουλευτής έκανε ανοιχτή πρόσκληση να επισκεφθούν το νησί μας, να γνωρίσουν τις ομορφιές του και να εξετάσουν από κοντά πιθανές ευκαιρίες επενδυτικής δραστηριότητας σε τομείς όπως ο τουρισμός και οι υποδομές.

Από την άλλη ο δήμος Λευκάδας μας ενημερώνει ότι οι Κινέζοι επισκέπτες  εξήραν τις ομορφιές και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Δήμου Λευκάδας, επικέντρωσαν τις παρατηρήσεις τους στην εύκολη πρόσβαση αλλά και στις ποικίλες εναλλακτικές δραστηριότητες που αναπτύσσονται στο Δήμο Λευκάδας καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και εκδήλωσαν ενδιαφέρον για το ενδεχόμενο επενδύσεων στη Λευκάδα.

Οι Κινέζοι λοιπόν εξήραν και ίσως θα δουν στο μέλλον, οι Κουβετιανοί από την άλλοι που κανένας δεν έχει επισκεφθεί την Λευκάδα δέχτηκαν πρόσκληση να την επισκεφθούν με προοπτική τις τυχόν επενδύσεις…

Και ποιες είναι οι πραγματικές επενδύσεις; Το ρεπορτάζ την μόνη μεγάλη , πολύ μεγάλη, χειροπιαστή επένδυση που πρόκειται να ξεκινήσει πολύ σύντομα , που εντόπισε είναι αυτή του Ρώσου μεγιστάνα, Ν. Ριμπολόβλεφ,  στο Σκορπιό.  Μια επένδυση που περιλαμβάνει την ανέγερση 20 έως 22 πολυτελών μονοκατοικιών εμβαδού από 500 έως 1.200 τ.μ. έκαστη. Μαζί με άλλες συνοδευτικές εγκαταστάσεις, όπως σπα, προπονητικό κέντρο ιππασίας, μαρίνα και εστιατόρια, το project υπολογίζεται να φτάσει σε προϋπολογισμό τα 120 εκατ. ευρώ.

Εκτός από τη δομημένη από τον Αριστοτέλη Ωνάση επιφάνεια στο νησί, η οικογένεια Ριμπολόφλεβ σκοπεύει να εκμεταλλευτεί επιπλέον 16.000 τ.μ. από τα συνολικά 20.000 τ.μ. που επιτρέπουν οι όροι δόμησης. Σήμερα, οι στεγασμένες επιφάνειες καταλαμβάνουν επιφάνεια 4.000 τ.μ..

Βιβιάννα Βαρδή