ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Η μεγάλη καταστροφή της πόλης.

Από 12 έως 15 σπίτια ολοσχερώς κατεστραμμένα το ίδιο και ο ιστορικός κινηματογράφος Απόλλων. Αυτές είναι οι πρώτες  ανεπίσημες εκτιμήσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λευκάδας.

Για την καταστροφή που έπληξε το ιστορικό κέντρο της πόλης μας δεν υπάρχει περιγραφή. Μια από τις ομορφότερες γειτονιές της πόλης δεν υπάρχει πια.  Οικογένειες έμειναν στο δρόμο, επιχειρήσεις καταστράφηκαν.

Ευτυχώς δεν θρηνήσαμε θύματα. Είχαμε έναν ελαφρά τραυματία μόνο. Ένα πυροσβέστη που ενώ βρισκόταν σε άδεια επέστρεψε για να βοηθήσει τους συναδέλφους του, του δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες και επέστρεψε σπίτι του.

Ευτυχής συγκυρία το γεγονός ότι σώθηκε το νεοκλασσικο κτήριο της Δημόσιας Βιβλιοθήκης μας και ο Ιερός Ναός της Παναγίας των Ξένων ο οποίος  είχε εκκενωθεί.

Θέλουμε να κάνουμε ιδιαίτερη αναφορά στην αυταπάρνηση των πυροσβεστών, των εθελοντών, των αστυνομικών, των ένστολων που ήρθαν από τις γύρω περιοχές αλλά κυρίως των απλών κατοίκων. Πρέπει να αναφέρουμε και την κακή συνεργασία  τις δύσκολες ώρες της καταστροφής όλων αυτών που βρισκόταν στο χώρο της φωτιάς χωρίς λόγο.