ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Η Λευκάδα για το Υπουργείο Υγείας… ΔΕΝ είναι νησί!!!

Απίστευτο και όμως αληθινό. Με την πρόσφατη απόφαση του αρμόδιου υπουργού Υγείας με Αριθμ. Πρωτ:Α2δ/Γ.Π.οικ.42968 στις 9/6/2016, η Λευκάδα εξαιρείται από τις άγονες, προβληματικές και νησιωτικές περιοχές όπως είναι η Ζάκυνθος, η Κεφαλονιά κλπ με αποτέλεσμα γιατροί να μην έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν αίτηση για μερική άσκηση στις ιατρικές ειδικότητες της Παθολογίας και της Χειρουργικής. Πιο απλά από την στιγμή που η Λευκάδα εξαιρείται (‘ακουσον, άκουσον) οι δύο παραπάνω κλινικές δεν μπορούν να δώσουν ειδικότητα που μέχρι πριν λίγο καιρό έδιναν για ένα χρόνο, άρα μπορούσαν να ξεκινήσουν στην Λευκάδα ειδικότητα και να συνεχίσουν στο μεγάλο νοσοκομείο της επιλογής τους. Οι δύο αυτές κλινικές έχουν μείνει χωρίς ειδικευόμενους και μέσα στο καλοκαίρι προσπαθούν να βγάλουν τον τεράστιο όγκο δουλειάς οι ειδικευμένοι , που έτσι κι αλλιώς είναι ελάχιστοι, με τους αγροτικούς ιατρούς. Ας ελπίσουμε αυτό να ήταν μόνο ένα λάθος, μια απειρία, όλων αυτών που κάνουν αυτού του είδους τις προτάσεις στους υπουργούς με αποτέλεσμα να είναι εκτεθειμένοι και πολύ σύντομα θα διορθωθεί. Αμέσως μόλις έγινε γνωστός αυτός ο παραλογισμός του Υπουργείου Υγείας, να βγάλει από το νησιωτικό χάρτη την Λευκάδα, ο Ιατρικός Σύλλογος Λευκάδας έστειλε την παρακάτω επιστολή – διαμαρτυρία στους αρμόδιους υπουργό και υφυπουργό:
Κύριε Υπουργέ κ. Αναπληρωτά
Σε απόφαση που εκδώσατε με Αριθμ. Πρωτ:Α2δ/Γ.Π.οικ.42968 στις 9/6/2016 και αφορά τον
καθορισμό των Νοσοκομείων άγονων, προβληματικών και νησιωτικών περιοχών για την υποβολή αίτησης για μερική άσκηση στις ιατρικές ειδικότητες της Παθολογίας και της Χειρουργικής, με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι το νοσοκομείο Λευκάδος δεν βρίσκεται μέσα σε αυτά.
Ένα νοσοκομείο υποστελεχωμένο με μεγάλες ελλείψεις προσωπικού, που έχει επτά θέσεις ειδικευομένων στην παθολογία και πέντε θέσεις ειδικευομένων στην χειρουργική και όλες κατά την τελευταία διετία είναι κενές.
Έτσι αφαιρείτε το δικαίωμα σε όποιον ιατρό επιθυμεί να υποβάλει αίτηση για μερική άσκηση ειδικότητας, να ξεκινήσει από το νοσοκομείο Λευκάδος, στερώντας μ αυτό τον τρόπο ειδικευόμενους ιατρούς από την Παθολογική και Χειρουργική κλινική.
Να σας υπενθυμίσουμε δε ότι το Νοσοκομείο Λευκάδος έχει χαρακτηριστεί άγονο και προβληματικό και έχουν δοθεί κίνητρα όσων αφορά τους επικουρικούς Ιατρούς.
Επειδή πιστεύουμε ότι αυτή η παράλειψη οφείλεται είτε σε αβλεψία είτε σε κακή εκτίμηση, πιστεύουμε ότι θα λάβετε υπ όψιν την έγγραφη διαμαρτυρία μας και θα ενταχθεί και το δικό μας νοσοκομείο στη λίστα προαναφερόμενων νοσοκομείων.

Με τιμή

Ο Πρόεδρος                                                                 Ο Γραμματέας

Αθανάσιος Καραγιάννης                                   Ιωάννης Σαρανταένας