ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Η υποδοχή αθλητών και παραγόντων του 7ου Ημιμαραθώνιου

Ο Δήμος και η Περιφέρεια ως οικοδεσπότες αλλά και συνδιοργανωτές του 7ου Πράσινου Ημιμαραθωνίου, υποδέχτηκαν στο χώρο συνεδριάσεων στο Διοικητήριο απόψε τους αθλητές που θα συμμετέχουν στον ημιμαραθώνιο καθώς και επισήμους που θα παραβρεθούν στο νησί της Λευκάδας.
Μαζί και οι μεγάλοι αρωγοί του αγώνα ο Χρυσός Χορηγός η εταιρεία ποτών Καββαδάς ΑΕ, ο Μέγας Χορηγός Σταύρακας Wish Bars, οι Ασημένιοι Χορηγοί, ΛΟΥΞ και Vitex Running Team.
Οι αθλητές που υποδέχτηκαν στην αίθουσα του διοικητηρίου   είναι τέσσερις αθλητές από την Κένυα (3 άνδρες και 1 γυναίκα). Οι Έλληνες που θα συμμετέχουνε είναι:η Ροδάμα Λαγωνίδου από την Κύπρο (ΓΑΣ Ιλισός), ο  Χαράλαμπος Πιτσώλης(είναι ο νικητής που εχει το ρεκόρ της διαδρομής στα 10χλμ και ήρθε να προσπαθήσει να κάνει το ατομικό του ρεκόρ και θα μπει στον ημιμαραθώνιο)-(Σύλλογος: ΓΑΣ Ιλισός),Παναγιώτης Καραΐσκος(πανελλήνιος-θα μπει στα 5χμ θα προσπαθήσει να σπάσει το ρεκόρ της κούρσας που είναι 16’) και Βασιλική Σπάθη(πανελλήνιος γυμναστικός συλλογος-)(θα μπει στα 5χμ)
Ο πρόεδρος του Φιλάνδρου Σπύρος Μαραγκός ανέφερε:
Ευχαριστούμε πολύ τον Δήμαρχο που από την πρώτη στιγμή είναι μαζί μας,την ΕΟΑΣΜΑΥ που υποστηρίζει αυτούς τους λαικούς αγώνες άνευ ανταγωνισμού καθώς επίσης και τον ΣΕΓΑΣ που βρίσκεται πάντοτε δίπλα στο πλευρό και του πολύ ανταγωνιστικού υψηλού επιπέδου αθλητισμού. Επίσης να αναφέρω ότι χωρίς τις εταιρείες χορηγούς και όλα τα Μέσα δεν μπορούσε να προβληθεί όλο αυτό ούτε να έχει την υπόσταση και την δύναμη που έχει αυτή την στιγμή να βρίσκεται μέσα στους 3 καλύτερους ημιμαραθωνίους της Ελλάδας και πλέον η μοναδική πιστοποιημένη διαδρομή, το λέω,  και επίσημα για ρεκόρ στην Ελλάδα.  Να ευχαριστήσω τον Paolo Traversi που ήρθε για μια φορά παρακολούθησε τον αγώνα και του άρεσε και από τότε τον περσινό και τον φετεινό αγώνα συνεχίζει να φέρνει καλούς αθλητές, να τιμάει τον τόπο μας και είναι αυτός πουτον Μάιο θα μας φέρει σε  επαφή ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε μαζικότερη την συμμετοχή με Βέλγους .

ανταπαντώντας ο δήμαρχος, Κώστας Δρακονταειδής, τόνισε:
Χαίρομαι γιατί αυτό που γίνεται αφορά τον αθλητισμό ,κάνουμε πολλές εκδηλώσεις στην Λευκάδα αλλά ιδιαίτερα τα ζητήματα του πολιτισμού και του αθλητισμού είναι πολύ σημαντικά για μας και από άποψη κουλτούρας. Χαίρομαι λοιπόν που νέοι άνθρωποι έρχονται στην Λευκάδα για να αθληθούν. Θέλω επίσης να πω ότι χωρίς την βοήθεια και την συνεργασία όλων δεν θα μπορούσε να γίνει αυτή η τόσο μεγάλη διοργάνωση. Ο Φίλανδρος  κάνει χρόνια προσπάθεια,  την ξέρουμε και εμείς πολύ καλά δίνει όντως ότι έχει και δεν έχει προκειμένου να έχουμε μία πετυχημένη διοργάνωση, χωρίς όμως την δική σας παρουσία την στήριξη από το ΣΕΓΑΣ, από άλλους φορείς και από τους χορηγούς και φυσικά χωρίς τους ίδιους τους αθλητές δεν θα μπορούσε να είχε γίνει τίποτα. Εγώ από την μεριά μου όλους αυτούς θα ήθελα να τους ευχαριστήσω γιατί ο καθένας με τον τρόπο του συμβάλει στο να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Θεωρούμε ότι είναι ένα πολύ σημαντικό αθλητικό γεγονός όχι μόνο για την Λευκάδα αλλά και για την Ελλάδα. Σας καλωσορίζω λοιπόν και πάλι και να ξέρετε ότι για σας η Λευκάδα θα είναι μία ανοιχτή αγκαλιά για να υποδέχεται τέτοιου είδους αθλητικά γεγονότα και ότι βοήθεια μπορούμε να προσφέρουμε και ακόμη περισσότερη ο Δήμος θα είναι κοντά σε αυτούς που δραστηριοποιούνται σε αυτή την κατεύθυνση. Να είστε όλοι καλά, καλή επιτυχία, καλό αγώνα και καλή δύναμη στην ζωή σας…