ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Η επικίνδυνη οσμή από τα σκουπίδια και ο απαράδεκτος κ. αντιδήμαρχος…

Η οσμή από τα σκουπίδια της παράνομης χωματερής του δήμου που σιγοκαίει  έχει καλύψει την πόλη σαν μία τρομαχτική απειλή. Οι κάτοικοι της περιοχής κοντά στα σκουπίδια ζουν αποπνιχτικά, οι κάτοικοι στην υπόλοιπη πόλη απλά αντέχουν την μυρωδιά. Τα παιδιά στα σχολεία, που είναι κοντά και άνοιξαν πρόσφατα, ζουν καθημερινά σαν το σχολείο τους να βρίσκεται στη χειρότερη βιομηχανική περιοχή.  Οι τουρίστες που βρίσκονται σε σκάφη στην μαρίνα απλά δεν αντέχουν και τα σχόλια στις διάφορες τουριστικές πλατφόρμες δίνουν και παίρνουν… Όλα αυτά προφανώς δεν έχουν φτάσει στα αυτιά του υπεύθυνου αντιδήμαρχου, Στάθη Βλάχου, ο οποίος ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων με τις χθεσινές του δηλώσεις στο site Lefkadatoday.gr ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ σε σχετική  ερώτηση του δημοσιογράφου Π. Κουνιάκη απάντησε:

“Σε επικοινωνία που είχαμε με τον αντιδήμαρχο Στάθη Βλάχο είπε ότι αυτή η μυρωδιά υπάρχει, καθώς η φωτιά σιγοκαίει χωρίς να βγαίνουν καπνοί προς τα έξω.

Ωστόσο διαβεβαίωσε ότι η μυρωδιά δεν είναι επικίνδυνη καθώς το γεγονός ότι είναι έντονη έχει να κάνει και με τον τεράστιο όγκο σκουπιδιών που έχουν συσσωρευτεί κατά την διάρκεια του καλοκαιριού και θα περιοριστεί με την μείωση των σκουπιδιών τώρα που οδεύουμε στο τέλος της τουριστικής περιόδου.”

Και αναρωτιέται κανείς. Πρόκειται για τον αρμόδιο αντιδήμαρχο που λέει αυτά τα επικίνδυνα πράγματα; Μετά από αυτές τις δηλώσεις δεν θα έπρεπε να επέμβει ο εισαγγελέας; Ο κ. Περιφερειάρχης τι κάνει όταν μάλιστα καιρό πριν είχαμε δημοσιεύσει φωτογραφίες από την απαράδεκτη εικόνα και πάλι των σκουπιδιών μέσα στο δίαυλο; Μπορεί ο κ. Βλάχος να ισχυρίζεται ως επίσημη θέση του δήμου τα παραπάνω και να μην έχει επιπτώσεις; Πόσο επικίνδυνα πλέον όλα αυτά.

Βιβιάννα Βαρδή