ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

H Ζωή Σκιαδά, νέα δημοτική σύμβουλος

Στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο είχαμε αλλαγή εικόνας στην πλευρά της αντιπολίτευσης μια και η Ζωή Σκιαδά, δεύτερη σε ψήφους, στο ψηφοδέλτιο “Μαζί για την Λευκάδα”, με επικεφαλής τον Βασίλη Αραβανή πήρε τη θέση του Θανάση Καββαδά, ο οποίος παραιτήθηκε , λόγω των βουλευτικών του υποχρεώσεων. Θερμό το κλίμα  της υποδοχής από όλους , σχεδόν, τους δημοτικούς συμβούλους για την επί χρόνια αιρετή της αυτοδιοίκησης η οποία απαντώντας στο καλωσόρισμα θέλησε και να απαντήσει στην επίθεση που είχε δεχθεί ααπό την  επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “ανοίγουμε πανιά”, Μαριάννα Καρφάκη, στο περασμένο δημοτικό συμβούλιο λόγω της απουσίας της . Συγκεκριμένα η κ. Καρφάκη είχε αναφερθεί στην πρώτη απουσία της κ. Σκιαδά λέγοντας: “Η κυρία Σκιαδά δεν όφειλε σήμερα από σεβασμό στο δημοτικό συμβούλιο, η πρώτη της παρουσία να είναι τουλάχιστον ένα γραπτό κείμενο και όχι μια υπόθεση του προέδρου ότι κάποια δουλειά είχε, κάτι που με προσβάλει ως δημοτική σύμβουλο;”

Και η απάντηση ήρθε στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο δια στόματος της ίδιας της κ. Σκιαδά:

Κύριε Πρόεδρε και κ.κ. συνάδελφοι,
Θα ήθελα να καταθέσω τη θέση μου σε σχέση με κάποια επίσημα σχόλια που έγιναν,πέρα από κάθε δεοντολογία, αφήνοντας αιχμές ως προς τη συμπεριφορά μου απέναντι στο σώμα και κατ’ επέκταση απέναντι στους δημότες της Λευκάδας.
Θέλω λοιπόν να δηλώσω ότι, η 20χρονη και πλέον πορεία μου στην αυτοδιοίκηση έχει πιστεύω αποδείξει και με το παραπάνω, κατά πόσο σέβομαι τους θεσμούς της, από όποια θέση και αν υπηρέτησα αυτούς τους θεσμούς, και κυρίως αποδεικνύει το σεβασμό που έχω επιδείξει απένταντι όχι μόνον στους ψηφοφόρους μου αλλά και στο σύνολο των δημοτών μας που με έχουν κατ΄επανάληψη τιμήσει με την ψήφο τους .
Δεν δέχομαι λοιπόν ούτε υποδείξεις ούτε μαθήματα ήθους και συμπεριφοράς από κανέναν πόσο μάλλον όταν αυτές οι υποδείξεις δεν δείχνουν να είναι και καλοπροέραιτες .
Θέλω να σας θυμίσω ότι είμαι εκλεγμένη δημοτική σύμβουλος και δεν με διόρισε κανείς.
Δεν βρίσκομαι εδώ για να είμαι αρεστή σε κανέναν, βρίσκομαι εδώ για να προωθήσω, στο μέτρο των δυνατοτήτων μου, όσο γίνεται καλύτερα τα συμφέροντα των δημοτών μας. Όλα τα υπόλοιπα θεωρώ ότι είναι χωρίς ουσιαστικό νόημα.
Θα ήθελα τέλος να συστήσω στους συναδέλφους που έχουν πρόβλημα με την παρουσία μου εδώ, ότι επειδή θα είμαστε για πολύ καιρό εδώ καλό θα είναι να συνεργαστούμε για το καλό του τόπου.”