ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

H Λευκάδα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην ΔΕΘ

Το Σαββατοκύριακο που πέρασε ο πρόεδρος της ΝΔ , Κυριάκος Μητσοτάκης, ήταν το κεντρικό πρόσωπο στη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης. Η περιοδεία του στα περίπτερα, η συνομιλία του με ανθρώπους των παραγωγικών τάξεων , η κεντρική του ομιλία στο Βελίδδειο αλλά και η χθεσινή συνέντευξη τύπου , ήταν πρώτη είδηση . Οι προτάσεις του για τη διακυβέρνηση της χώρας , αν στις επόμενες εκλογές η ΝΔ γίνει κυβέρνηση, είναι γεγονός ότι είχαν στοιχεία αλλαγής, άνοιγμα και σε άλλους χώρους αλλά κυρίως τόνωση της οικονομίας και της επιχειρηματικότητας. Η Λευκάδα έδωσε ηχηρό παρόν. Ζητήσαμε από τρεις ανθρώπους που βρέθηκαν εκεί, το βουλευτή Λευκάδας, Θανάση Καββαδά, τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ, Γιώργο Μπουρδάρα και την Αργυρή Κατωπόδη να μας μιλήσουν για το διήμερο της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη και την ομιλία του προέδρου της, Κυριάκου Μητσοτάκη:

Θανάσης Καββαδάς 

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήγε στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ξέροντας καλά τα προβλήματα των Ελλήνων πολιτών και έχοντας διαμορφώσει ένα πραγματικό, ένα ρεαλιστικό σχέδιο για την οικονομική πολιτική της χώρας. Όλο το προηγούμενο διάστημα όργωσε την Ελλάδα, απ΄ άκρη σε άκρη και από τα αναπτυξιακά συνέδρια της Νέας Δημοκρατίας που πραγματοποιήθηκαν σε όλες τις Περιφέρειες, ανέπτυξε έναν ουσιαστικό διάλογο με την κοινωνία που διαμόρφωσε αυτό το πρόγραμμα. Αυτό που θέλω να πω, είναι ότι η παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας στην ΔΕΘ και όλα όσα είπε, δεν ήταν ένα αφήγημα προεκλογικό, αλλά ένα πρόγραμμα που σχεδιάστηκε, λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες και τις προτάσεις όλων των κοινωνικών και παραγωγικών φορέων της χώρας. Στη ΔΕΘ λοιπόν ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατέθεσε ένα σχέδιο συγκροτημένο και κοστολογημένο, που μπορεί να ανατάξει την οικονομία, να δημιουργήσει ανάπτυξη, να κινητοποιήσει τις παραγωγικές δυνάμεις, να δημιουργήσει ευκαιρίες και να γυρίσουμε επιτέλους σελίδα.
Με πολιτικές ανάπτυξης και όχι με επιδόματα που κρατούν τη χώρα όμηρο της μιζέριας και της ύφεσης.
Με βασικά εργαλεία τη μείωση της φορολογίας, τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και με ένα Κράτος φιλικό προς τις επιχειρήσεις. Εργαλεία, που θα προσελκύσουν άμεσα νέες επενδύσεις και θα φέρουν νέες θέσεις εργασίας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ έδειξε για ακόμα μια φορά ότι «Μπορούμε». Μπορούμε με τη γνώση, το σχέδιο, το όραμα, την αξιοπιστία που διαθέτει η Νέα Δημοκρατία και κυρίως με τη σταθερότητα που εγγυάται για τη χώρα, να ζήσουμε όλοι οι Έλληνες καλύτερες ημέρες».

Γιώργος Μπουρδάρας

«Η Λευκάδα φέτος είχε σημαντική παρουσία στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης τόσο στον επιχειρηματικό τομέα όσο και σε επίπεδο στελεχών της ΝΔ που βρέθηκαν δίπλα στο πρόεδρο Κυριάκο Μητσοτάκη στο Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο κατά τη διάρκεια της ομιλίας του. Μια ομιλία που αρμόζει και που αναδεικνύει τα χαρακτηριστικά του αυριανού πρωθυπουργού. Το στοίχημα του προέδρου της ΝΔ είναι στις εκλογές η γαλάζια παράταξη να επιτύχει την αυτοδυναμία και η Λευκάδα , είμαστε βέβαιοι, ότι θα παίξει καθοριστικό ρόλο σε αυτό. Όλα τα στελέχη που βρεθήκαμε στην ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη επιστρέψαμε έτοιμοι «να δουλέψουμε όλοι μαζί για να χτίσουμε ένα νέο συμβόλαιο εμπιστοσύνης που θα στηρίζεται πάνω στην αξιοκρατία, την εργατικότητα, την ασφάλεια, τη δικαιοσύνη, τις ευκαιρίες για όλους», όπως τόνισε και ο πρόεδρος. Σε ότι με αφορά θα φροντίσω να μεταφέρω στα μέλη της ΝΟΔΕ το μήνυμα του προέδρου όπου μεταξύ άλλων τόνισε πως : “H κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σήμερα δεν ζητά «αριστερές ή δεξιές λύσεις» αλλά λύσεις που θα φέρουν αποτέλεσμα. Η Νέα Δημοκρατία θα είναι μια κυβέρνηση όλων των Ελλήνων. Με κυβερνήτες τους πιο άξιους των Ελλήνων. Έτσι μόνο θα πάμε μπροστά. Μπορούμε»…

Αργυρή Κατωπόδη

Μπορεί να ήταν η καθιερωμένη ομιλία του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ, όμως το κλίμα απέπνεε έντονα αέρα αλλαγής και ο Κυριάκος Μητσοτάκης το επιβεβαίωσε με την ομιλία του στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο. Η παρουσία νέων ανθρώπων, της γενιάς που θα καθορίσει το μέλλον του τόπου μας , ήταν έντονη και με σημαντικές προτάσεις. Δεν ήταν τυχαίο ότι ο πρόεδρος , Κυριάκος Μητσοτάκης, από τα πρώτα περίπτερα που επισκέφθηκε στη ΔΕΘ ήταν αυτά των νέων που έχουν καταφέρει να κάνουν εντυπωσιακά πράγματα στους χώρους της επιχειρηματικότητας αλλά της τεχνολογίας. Το γεγονός επίσης ότι ο πρόεδρος του κόμματος επεσήμανε ότι η στήριξη της επιχειρηματικότητας θα είναι πρώτη πολιτική προτεραιότητα για τον ίδιο προσωπικά, στη διάρκεια της συνάντησης με startups εταιρίες, είναι πολύ ενθαρρυντικό και δείχνει τον αέρα αλλαγής που μπορεί να φέρει με επίκεντρο τη νέα γενιά επιχειρηματιών, επιστημόνων, ανθρώπων που προωθούν την ψηφιακή αλλαγή αλλά και νέων που αναδεικνύουν τον πρωτογενή τομέα.»