ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

H Eurobank βραβεύει τους πρώτους των πρώτων

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Προκόπιου Παυλόπουλου, πραγματοποιήθηκε  στην Παλαιά Βουλή η βράβευση των «Πρώτων εκ των Πρώτων» αποφοίτων Λυκείου από όλη την Ελλάδα, στο πλαίσιο του προγράμματος «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» που έχει καθιερώσει από το 2003 η Eurobank.

Φέτος, «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» συμπληρώνει 16 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας και αναδεικνύεται ως το μακροβιότερο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Eurobank. Από το 2003 έως και σήμερα η Eurobank μέσω του Προγράμματος που πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, επιβραβεύει κάθε χρόνο τον αριστούχο απόφοιτο που συγκέντρωσε τον μεγαλύτερο αριθμό μορίων πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, που είναι πάνω από 18.000, σε κάθε ένα από τα 1.800 Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια της χώρας. Η σχολική περίοδος 2016-2017 ανέδειξε 890 αριστεύσαντες από όλη την Ελλάδα. Κατά τη διάρκεια ζωής αυτού του θεσμού, η Eurobank έχει βραβεύσει συνολικά 16.835 αριστούχους μαθητές από όλη την Ελλάδα, η μεγάλη πλειοψηφία των οποίων διακρίνονται σήμερα στην οικονομική, ακαδημαϊκή και επιστημονική ζωή της χώρας μας.

Η βράβευση των 58 αριστούχων που αναδείχθηκαν οι άριστοι μεταξύ των αρίστων, έγινε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Προκόπιο Παυλόπουλο, τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας, κ. Νικόλαο Καραμούζη και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Eurobank, κ. Φωκίωνα Καραβία.

Οι βραβευθέντες από το γεωγραφικό διαμέρισμα των Ιονίων Νήσων είναι:

 

Στο νομό ΖΑΚΥΝΘΟΥ από το 1ο Γενικό Λύκειο Ζακύνθου, ο Παναγιώτης Γαρδέλης, πρώτος μεταξύ 3 αριστούχων από 7 σχολεία του νομού ΖΑΚΥΝΘΟΥ, εισήχθη με αριθμό μορίων 19.527 στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

 

Στο νομό ΚΕΡΚΥΡΑΣ, από το Μουσικό Σχολείο Κέρκυρας, διακρίθηκε ο Μάριος – Νικόλαος Κολοβός με αριθμό μορίων 19.418, ο οποίος εισήχθη στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Συνολικά από τα 18 σχολεία του νομού, τα βραβεία της Eurobank έλαβαν 8 αριστούχοι μαθητές και μαθήτριες.

 

Στο νομό ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ, διακρίθηκε η Τζενσίκα Κέντρο από το Γενικό Λύκειο Ιθάκης, η οποία εισήχθη με αριθμό μορίων 19.032 στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πάτρας. Συνολικά από το νομό βραβεύθηκαν 3 μαθητές από 12 σχολεία.

 

Από το νομό ΛΕΥΚΑΔΑΣ και το 2ο Γενικό Λύκειο Λευκάδας διακρίθηκε η Καλλιόπη Κυρικλίδη, η οποία εισήχθη με αριθμό μορίων 18.812 στη Νομική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθήνας. Συνολικά από τα 8 σχολεία του νομού τα βραβεία έλαβαν 3 αριστούχοι μαθητές.