Φρένο Αυγενάκη… στα στελέχη της ΝΔ που στηρίζουν υποψήφιους …

Φρένο βάζει ο Γραμματέας της ΠΕ της Νέας Δημοκρατίας στα στελέχη που στηρίζουν υποψήφιους για τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Επειδή ήδη έχει ξεκινήσει ο χορός των υποψηφίων και επειδή ήδη φτάνουν στην Πειραιώς μηνύματα για στελέχη της παράταξης που ξεκίνησαν τη δημόσια στήριξη σε συγκεκριμένους υποψήφιους εστάλη η παρακάτω εγκύκλιος …Και στην Λευκάδα φυσικά…

Όπως επισημαίνει ο Γραμματέας με εγκύκλιο του:

«Εν όψει των εκλογών της τοπικής αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού που θα διεξαχθούν τον Μάιο του 2019 εφιστούμε την προσοχή στα στελέχη μας αναφορικά με δημόσιες
δηλώσεις ή στηρίξεις υποψηφίων Περιφερειαρχών, Δημάρχων και μελών Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβουλίων, εάν δεν έχει προηγηθεί συνεννόηση για ενδεχόμενη στήριξη Υποψηφίου ή/και Συνδυασμού από τα θεσμικά όργανα του Κόμματος.»

About LefkadaPress

One comment

 1. Το όλον του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας

  Θέλει προσοχή το θέμα του διαγκωνισμού και του θεωρητικού αφηρημένου ενδιαφέροντος ( για να προκαταλάβουν τις συλλογικότερες και πολλές φορές αναγκαία κεντρικότερες αποφάσεις.
  Και ώς συνήθως γίνεται παντού κάθε λογής αυτόκλητος ή ετερρόκλητος ή εντός και επί τα αυτά – δίκην ιστορικής αδρανειακής πρωτοκαθεδρίας εμπλέκεται στους εσωκομματικούς διαγκωνισμούς για τον προκαθορισμό των αποφάσεων. Και την ώρα που η συμβατότητα στις αποφάσεις κέντρου και περιφέρειας είναι αναγκαία για να μπαίνουν και στην υπηρεσία του Εθνικού συλλογικού εκλογικού κομματικού στόχου.
  Οι δήμοι ώς εκλογιομότητα προσδίδουν και ένα χαρακτηριστικό εκλογιμότητας στο κάθε κόμμα ( στις ερχόμενες εκάστοτε βουλευτικές εκλογές μετά τις δημοτικές και περιφερειακές. Και η κομματική στρατηγική πρέπει να βρίσκει τις συμβατοτητές της από το κέντρο πρός την περιφέρεια και απ την περιφέρεια πρός το κέντρο τευτόχρονα , η σχέση είνα μεταβατικώς αμφιμονοσήμαντη και όχι μονοσήμαντη, από την περιφέρεια πρός το κόντρο με την επίκληση κάθε φορά των δήθεν τποικών και ιδιαιτέρων περιφερειακών αναγκών καταστάσεων και της φενάκης των τοπικών κοινωνιών. Γιατί αποδείχτηκε μεταπολιτευικά ότι το γενικό καθορίζει το μερικό και ειδικό και όχι το ειδικό ή μερικό να προσδιορίζει το γενικό , στον χώρο της πολιτικής και των αποφάσεων των ψηφοφόρων.
  Δεν έχει να χάσει η Νέα Δημοκρατία από την συνεργασία περιφέρειας και κέντρου για τον καθορισμό των στρατηγικών για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. Γιατί και οι πρακαταλαμβάνουσες απόπειρες , ασκούνται εσωκομματικά σε κάθε κόμμα, – για όλα τα κόμματα- κερματίζοντας έτσι τον κομματικό παραταξιακό ιστό. Και αυτό είναι η αρχή της αποτυχίας. Άλλες ακόμα μορφές συλλογικότητας που να οδηγούν και να έχουν ισχυρή εκλογική προοπτική , στην βάση επιμέρους κοινωνικών ομοιοτήτων , δύσκολα να έχουν τύχη γιατί το ίδιο το κοινωνικό στοιχείο είναι κερματισμένο σε επιδιώξεις και ομοιότητες, αγγίζουσες και μικρές μερικότητες. Η ιδεολογική ένταξη- και ώς μηχανισμός και συσπείρωσης στην βάση προγραμμάτων που είναι ρεαλιστικά για την πραγματικότητα- αποτελεί κύριο στοιχείο συσσωμάτωσης στην πολιτική κοινωνική ζωή, αποτρέποντας ή μειώνοντας την πιθανότητα εμφάνισης εσωκκοματικών και εσωσυλλογικών κερματισμών που οδηγεί και στην αποσυσσωμάτωση , άρα και στον μειωμένο βαθμό συσπείρωσης σε κάθε συλλογικότητα ή κόμμα.
  Και τα αντάρτικα στις περισσότερες περιπτώσεις ιστορικά δεν ήταν ευτυχή.
  Και η νέα Δημοκρατία αγγίζει δημοσκοπικά την αυτοδυναμία και αυτό δεν πρέπει να διαφεύγει κανένος ότι δείχνει την ανάγκη πρωτοκαθεδρίας για το όλον του κόμματος της Ν.Δ .
  Και οι μονοεδρικές εκλογικές περιφέρειες- όπως η Λευκάδα- είναι καθαρό αμοιγές εκλογικό κέρδος και αναγκαίος οριακός παράγων για την αυτοδυναμία, αν το αποτέλεσμα των εκλογών τείνει πρός αυτήν.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*