Εργατικό ατύχημα με εργαζόμενο στην καθαριότητα του δήμου Λευκάδας

Ακόμη ένα εργατικό ατύχημα με θύμα άνθρωπο που εργαζόταν σε απορριμματοφόρο. Ο συγκεκριμένος εργάτης τραυματίστηκε σε ώρα εργασίας, όπως λέει και η παρακάτω ανακοίνωση του Σωματείου των ΟΤΑ όμως  δεν μας διευκρινίζουν κάτω υπό ποίες συνθήκες έγινε αυτή την φορά το ατύχημα. Μήπως να διευκρινίσουν από ποιον και πως έγινε το ατύχημα; Η ανακοίνωση του Σωματείου:

Άλλο ένα εργατικό ατύχημα συνέβη (το δεύτερο σε λίγους μήνες), σε εργαζόμενο της καθαριότητας στο Δήμο μας. Συνάδελφος εργάτης καθαριότητας ΙΔΟΧ τραυματίστηκε την Παρασκευή το πρωί 17 Νοεμβρίου σοβαρά στο πόδι κατά την ώρα εργασίας. Ο συνάδελφος υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση , όπου θα μείνει εκτός εργασίας τουλάχιστον 6 μήνες.
Από την πρώτη στιγμή ως Δ.Σ. εκφράσαμε την αναγκαιότητα ύπαρξης γιατρού εργασίας και τεχνικού ασφαλείας, καθώς και την εφαρμογή των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας για τους εργαζόμενους. Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα , το πράσινο, ηλεκτροφωτισμό, ύδρευση-αποχέτευση, έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με κινδύνους, γιαυτό και θεωρούμε σημαντικό τόσο την εφαρμογή των κανόνων ασφαλείας, όσο και τον ουσιαστικό ρόλο του γιατρού εργασίας και του τεχνικού ασφαλείας, που και με δικές μας παρεμβάσεις στη Δημοτική αρχή, έχουμε στο Δήμο μας.
Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στο συνάδελφο και του ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση.

About LefkadaPress

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*