ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Η επίσημη απάντηση της οικογένειας Ριμπολόβλεφ για το δίαυλο Σκορπιού – Σκορπίδι

Επειδή το θέμα του διαύλου Σκορπιού – Σκορπίδι επανήλθε όχι μόνο στην εφημερίδα “Πρώτο θέμα” και την αναπαραγωγή της από πολλά τοπικά site, αλλά και στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο με το δήμαρχο να ερωτάται από τον εκπρόσωπο της “Λαϊκής Συσπείρωσης” , Θωμά  Καββαδά και να απαντά ότι η θέση της δημοτικής αρχής ήταν και είναι ξεκάθαρη, θεωρώντας απαράδεκτη την απαγόρευση από το Υπουργείο ναυτιλίας της διέλευσης σκαφών ενώ συμπλήρωσε ότι σε συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους της οικογένειας πριν μερικούς μήνες μαζί με τον αντιπεριφερειάρχη   συναινούσαν και οι ίδιοι στη λύση να είναι ανοιχτός ο δίαυλος μεταξύ των δύο νησιών και να κλείνει μόνο όταν υψηλά πρόσωπα της πολιτικής και όχι μόνο επισκεπτόταν το νησί που εκεί πραγματικά υπάρχει ένα δεδομένο πλαίσιο.

Το Lefkadapress επικοινώνησε με τον εκπρόσωπο της οικογένειας Ριμπολόβλεφ,  Sergey Chernitsyn, ο οποίος  μετέφερε με την παρακάτω δήλωσή του και την επίσημη θέση της οικογένειας. Εξακολουθεί δε να είναι η ίδια με αυτή που είχαν συζητήσει με το δήμαρχο και τον αντιπεριφερειάρχη. O κ. Sergey Chernitsyn, τόνισε:

“θα είμαστε ικανοποιημένοι  να υπάρχει μία λύση που να εξυπηρετεί όλους. Όταν οι υψηλοί καλεσμένοι μας  θα είναι στο νησί θα υπάρχουν και μέτρα ασφαλείας για ευνόητους λόγους . Όταν δεν θα έχουμε επισκέπτες δεν θα υπάρχουν και μέτρα ασφαλείας. Είμαστε ευτυχείς που έχουμε γι  αυτό την κατανόηση των τοπικών αρχών.”