ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Έντονες αντιδράσεις για τις ξαπλώστρες στο Μύλο – Διαδικτυακή ψηφοφορία

Από χθες το πρωί που η εικόνα της παραλίας στο Μύλο άλλαξε μια και γέμισε ξαπλώστρες οι αντιδράσεις στα μέσα κοινωνική δικτύωσης και όχι μόνο είναι έντονες. Η μοναδική παραλία που είχε απομείνει με την απίστευτη φυσική της ομορφιά με …νόμιμο τρόπο μεν , απέκτησε ξαπλώστρες και ομπρέλες… Άλλαξε όψη… Σόκαρε… Σήμερα από νωρίς το πρωί έχει ξεκινήσει μία ηλεκτρονική ψηφοφορία με αποδέκτη το δήμαρχο , ένας ακόμη τρόπος αντίδρασης. Ο δήμος ωστόσο  μέχρι χθες δήλωνε, μια και όντως δεν δόθηκε από το δήμο καμία άδεια αλλά από την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου, ότι δεν γνώριζε καν το θέμα. Σήμερα θα πρέπει να έχει ενημερωθεί και να πάρει θέση… Το παρακάτω είναι το κείμενο που γράφτηκε στην σελίδα που γίνεται η ψηφοφορία:

Μία από τις τελευταίες εναπομείνασες παρθένες παραλίες της Λευκάδας, χωρίς άμεση πρόσβαση με αυτοκίνητο, ο Μύλος του Αγίου Νικήτα στην Λευκάδα, έπεσε θύμα εκμετάλλευσης για ένα πρόσκαιρο κέρδος. Κάποιοι, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, κατάφεραν να χορηγηθούν άδεια εκμετάλλευσης της παραλίας και εγκατέστησαν ξαπλώστρες και ομπρέλες κατά μήκος της ακτής. Προσπάθησαν να χορηγηθούν και άδεια καντίνας, αλλά η εξαγρίωση του κόσμου, κατοίκων και παραθεριστών, οδήγησαν στην διακοπή των διαδικασιών. Είναι σημαντικό για όλους μας κ τις επόμενες γενιές να αποφύγουμε την επικείμενη περιβαλλοντολογική καταστροφή. Θέλουμε τον Μύλο να παραμείνει άθικτος χωρίς την παρέμβαση του ανθρώπινου παράγοντα. Θέλουμε τον Μύλο να παραμείνει ένας άσπιλος παράδεισος.

One of the last remaining virgin beaches of Lefkada, without direct access by car, Mylos in Agios Nikitas Lefkada, has been exploited for a temporary profit. Some, under unclear circumstances, managed to receive a permit in order to install sunbeds and umbrellas along the coast. They also tried to obtain a canteen permit, but they only managed to infuriate the people of Agios Nikitias, residents and tourists, which led to the cessation of proceedings. It is important for us all and our future generations to avoid the imminent environmental disaster. We want Mylos to remain intact without human interference. We want Mylos to remain an immaculate paradise.