ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Δήμαρχος Λευκάδας: 15 Ιουνίου θα δοθεί ο Γιαλός – Κλειστοί και φέτος οι Εγκρεμνοί

Ο δήμαρχος , Κώστας Δρακονταειδής, απαντώντας στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο σε ερωτήσεις για το πώς προχωρούν τα έργα στις δύο διάσημες παραλίες μας τους Εγκρεμνούς και το Γιαλό είπε μία καλή και μία ..όχι καλή είδηση. Η παραλία στο Γιαλό θα παραδοθεί , σύμφωνα με την πορεία των έργων περίπου γύρω στις 15 Ιουνίου. «Ίσως και νωρίτερα», απάντησε ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης, Νίκος Βικέντιος, ο οποίος δραστηριοποιείται στην περιοχή.

Τι είπε ο δήμαρχος σχετικά με αυτές τις δύο παραλίες:

«παρακολουθούμε τα έργα σχεδόν κάθε 15 ημέρες που βρισκόμαστε επί τόπου,. Τελευταία επίσκεψη ήταν την περασμένη Πέμπτη όπου μαζί με 10 άτομα από το αρμόδιο υπουργείο και παρόντος του προϊστάμενου της Διεύθυνσης Τεχνικών έργων, Αλέξ. Καλαβάση, βρεθήκαμε στα έργα. Για λόγους που έχουν να κάνουν τόσο με την πορεία των έργων όσο και με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν. Συνέχεια προκύπτουν και καινούργια προβλήματα. Για παράδειγμα είχαμε κατολισθήσεις και στους Εγκρεμνούς και στο Γιαλό. Στους Εγκρεμνούς αυτό συνέβη την προηγούμενη εβδομάδα στο δεύτερο κάτω πάρκινκ χωρίς να έχει κάνει σεισμό. Ποια είναι η εικόνα σε ότι αφορά το καλοκαίρι που έρχεται. Η εκτίμηση της υπηρεσίας του υπουργείου είναι ότι είναι από δύσκολο έως αδύνατον να ανοίξει ο δρόμος για τους Εγκρεμνούς φέτος το καλοκαίρι. Πλην των κατολισθήσεων υπάρχει πρόβλημα και με την σκάλα. Διότι δεν είναι σκάλες που μπορεί ο οποιοσδήποτε να φτιάξει. Η σκάλα πρέπει να γίνει με προδιαγραφές ασφαλείας. Στο σημείο δε έχει φύγει και ένα κομμάτι του βουνού με αποτέλεσμα να υπάρχει και τεχνική δυσκολία αλλά και προδιαγραφών. Επίσης πολύ μεγάλο ζήτημα είναι το σημείο που φτάνουμε στο πρώτο και δεύτερο πάρκινκ λόγω συνεχών κατολισθήσεων σε κανονικές συνθήκες. Το υπουργείο φυσικά δεν πρόκειται να παραδώσει ένα έργο που δεν είναι ασφαλές. Βεβαίως έχει προχωρήσει ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του έργου.
* Αντίθετα στο Γιαλό το έργο είναι πολύ προχωρημένο και η παραλία θα ανοίξει το καλοκαίρι. Το έργο δεν θα είναι ολοκληρωμένο. Εκτιμώμενος χρόνος για να ανοίξει ο Γιαλός είναι γύρω στις 15 Ιουνίου. Υπάρχουν και εκεί δύσκολα σημεία. Αναζητούν και εκεί λύσεις. Γίνεται καλή δουλειά και ο δρόμος σίγουρα, σύμφωνα και με τους αρμόδιους του υπουργείου,  θα είναι ανοιχτός το καλοκαίρι.»