Άσκηση σεισμού…. με τον ΟΑΣΠ σε “τηλεδιάσκεψη”

Ξεκίνησε με την παρουσία του Περιφερειάρχη, Θοδωρή Γαλιατσάτου, και όλων των εμπλεκόμενων φορέων η προγραμματισμένη ΠΑΝ-ΙΟΝΙΑ επιχειρησιακή  άσκηση σεισμού με την επωνυμία “ΛΕΥΚΑΔΙΟΣ 2016”. Παρά το γεγονός ότι η άσκηση είχε προγραμματιστεί με την συνεργασία του ΟΑΣΠ (Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού Προστασίας) … και την παρουσία του κ. Λέκκα στην Λευκάδα την τελευταία στιγμή ο ΟΑΣΠ αποφάσισε …να μην στείλει κανένα εκπρόσωπο  και να κάνει την άσκηση , την τόσο σημαντική άσκηση για όλα το Ιόνια, μέσω τηλεδιάσκεψης χωρίς καν την παρουσία του κ. Λέκκα , για τον οποίο ενημέρωσαν ότι είχα ανειλημμένες υποχρεώσεις. Φυσικά θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για κάποιο φαινόμενο στο οποίο θα ήταν υποχρεωμένος να παραβρεθεί…όμως, ευτυχώς, για τον τόπο μας σήμερα είναι μαι εξαιρετικά ήσυχη ημέρα και η ΠΑΝ-ΙΟΝΙΑ άσκηση είχε προαναγγελθεί  πριν 20 ημέρες. Κάτι περί οδοιπορικών ακούσαμε και…δεν θέλουμε να το πιστέψουμε…  Αν ισχύει…είναι μάλλον απαράδεκτο μια τα κονδύλια που έχουν δοθεί από δήμο και Περιφέρεια κατά καιρούς… ξεπερνούν τη διαδρομή Αθήνα – Λευκάδα…

Φανερά ενοχλημένος ο Περιφερειάρχης καλωσόρισε τους εμπλεκόμενους φορείς  και με τηλεδιάσκεψη με τους υπαλλήλους του ΟΑΣΠ ξεκίνησε η άσκηση. “Είναι πολύ σημαντική αυτή η άσκηση γιατί μέσα από αυτή δημιουργούνται εμπειρίες σε όσους μέσω της πολιτικής προστασίας συμμετέχουν στο σύστημα το οποίο καλείται να αντιμετωπίσει τις συνέπειες ενός σεισμού. Μέσα από αυτή την άσκηση να μπορούν όλο και περισσότεροι , όπως το πολιτικό προσωπικό, να εντάσσονται σε μία λογική ετοιμότητας η οποία θα πρέπει να είναι διαρκής. Γιατί αυτή είναι η αλήθεια. Στα νησιά του Ιονίου θα επιβιώνουμε με το φαινόμενο αυτό να είναι καθημερινό πρόβλημα. Αυτές οι ασκήσεις θα συνεχιστούν και στα άλλα νησιά μετά την Ζάκυνθο και την Λευκάδα. Είναι πολύ σημαντικές σε ότι αφορά τα συμπεράσματα και τις εμπειρίες “, είπε μεταξύ άλλων ο κ. Γαλιατσάτος.

Η άσκηση ξεκίνησε διαβάζοντας ο Αντιπεριφερειάρχης, Θοδωρής Χαλικιάς, το πρώτο μήνυμα που αναφέρεται στον “υποτιθέμενο”  σεισμό που έγινε σήμερα το πρωί περί ώρα 8.15 και ήταν 6.4 ρίχτερ… με επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή νότια της Λευκάδας και την Λευκάδα να έχει πληγεί περισσότερο από όλα τα υπόλοιπα νησιά στα οποία έγινε αισθητός.

Η άσκηση θα συνεχιστεί έως τις 13.00 όπου θα γίνει και διάσωση σε συγκεκριμένο σημείο της πόλης

About LefkadaPress

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*