ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Απεργία δημοτικών υπαλλήλων – Τα σκουπίδια στους δρόμους

Η πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να καταστήσει παράνομη την πληρωμή από τους δήμους των εργαζομένων με συμβάσεις κάτω του 24μήνου έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στην τοπική αυτοδιοίκηση όπου ξεκίνησε από σήμερα τις κινητοποιήσεις. Αποτέλεσμα είναι ότι η αποκομιδή των σκουπιδιών δεν θα γίνεται  μέχρι και την Πέμπτη. Ωστόσο επειδή το δελτίο ενημέρωσης από το δήμο ήρθε μόλις σήμερα η κεντρική αγορά ξημερώθηκε με σκουπίδια παντού  μια και  οι περισσότεροι από τους μαγαζάτορες δεν γνώριζαν για τις απεργιακές κινητοποιήσεις. Η Δημοτική Αστυνομία μοιράζει μεν την ανακοίνωση αλλά μια ημέρα μετά την έναρξη των απεργιακών κινητοποιήσεων.  Σε πολλές περιπτώσεις οι ίδιοι οι καταστηματάρχες (φωτο) μάζεψαν σήμερα τα σκουπίδια που αφήνουν στην κεντρική αγορά και από τα γύρω σπίτια.  Καλό θα είναι αυτές τις ημέρες, τουλάχιστον σε κεντρικά σημεία να μην αφήνονται σκουπίδια και μάλιστα “έξω από τους άδειους υπόγειους κάδους” 

Η ανακοίνωση του δήμου Λευκάδας:

“Σας ενημερώνουμε ότι μετά την εξαγγελία από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ), για αποκλεισμό των αμαξοστασίων της καθαριότητας όλων των Δήμων από Δευτέρα 19/06 έως και Τετάρτη 21/06 καθώς και 24ωρη πανελλαδική απεργία την Πέμπτη 22/06, η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Λευκάδας θα λειτουργήσει με προσωπικό ασφαλείας.

Κατά τις ημέρες αυτές, δεν θα πραγματοποιηθεί η συνηθισμένη αποκομιδή απορριμμάτων, το προσωπικό ασφαλείας θα καλύψει μόνο ευαίσθητες περιοχές (Νοσοκομείο).

Για το λόγο αυτό παρακαλούνται οι πολίτες και οι καταστηματάρχες του Δήμου μας, να μην εναποθέτουν απορρίμματα στους κάδους απορριμμάτων.