ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

3ο Φεστιβάλ Λευκαδίτικης Γαστρονομίας

Χειροποίητες πίτες με τραγανό φύλο, φρεσκομαγειρεμένη η νέα σοδειά της φακής Εγκλουβής, αφράτα λαδοκούλουρα, χιλιοστολισμένη κουλούρα της νύφης, ροζολί με τη γλύκα και τη σπιρτάδα του, λεπτοκομμένο σαλάμι Λευκάδος, υπέροχο μελωμένο παστελάκι,  και τόσες άλλες γαστρονομικές δημιουργίες συναντά κανείς στα περίπτερα του 3ου Φεστιβάλ Γαστρονομίας που αυτό το διήμερο φιλοξενείται στην πλατεία Μαρκά και έχει ήδη προσελκύσει πλήθος κόσμου.

Χαμογελαστά πρόσωπα κερνάνε τα προϊόντα τους , προσφέρουν λευκαδίτικο κρασί, δημιουργούν με τις πρώτες ύλες που παράγει το νησί μας. Για τρίτη συνεχή χρονιά εδώ και η Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος με τον chef Γιώργο Παρθένη να μετατρέπει τις λευκαδίτικες συνταγές σε σύγχρονα gourmet πιάτα , όπως το μαριδοπιτάκι που έφτιαξε σήμερα πρώτη ημέρα με μαρίδα και φέτα… Το φεστιβάλ άνοιξε με τους χαιρετισμούς του αντιπεριφερειάρχη , Θοδωρή Χαλικιά, του δημάρχου , Κώστα Δρακονταειδή, του αντιδημάρχου , Θανάση Περδικάρη, που διάβασε μήνυμα του προέδρου της ΠΕΔ (Περιφερειακή Ένωση Δήμων) δημάρχου Κεφαλονιάς, Αλέξανδρου Παρίση, του προέδρου του Επιμελητηρίου, Σωτήρης Σκιεδαρέση και τέλος του προέδρου της Αναπτυξιακής Ιονίων Νήσων, Σπύρου Νικόπουλου. Την εκδήλωση παρουσιάζει ο δημοσιογράφος, Παναγιώτης Κουνιάκης.