ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ο δήμαρχος για τη διακοπή παροχής νερού σε μεγαλοοφειλέτες

Σχετικά με τη διακοπή παροχής νερού σε επιχειρήσεις που χρωστάνε πάνω από 3000 που προχώρησε σήμερα ο δήμος ο δήμαρχος , Κώστας Δρακονταειδής, έκανε την παρακάτω ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο facebook με τις φωτογραφίες που παραθέτουμε:

Οι διακοπές παροχής νερού από τα συνεργεία του δήμου μας έχουν αρχίσει. Έπειτα από ειδοποιήσεις ξανά και ξανά, αναγκαστήκαμε να προχωρήσουμε σε αυτό το μέτρο. Βεβαίως δεν μιλάμε για νοικοκυριά, αλλά για επιχειρήσεις που χρωστούν στο δήμο ακόμη και δεκάδες χιλιάδες ευρώ.
Και γνωρίζετε όλοι ότι τα έσοδα της ύδρευσης είναι ανταποδοτικά, δηλαδή «γυρνάνε» πίσω στην ύδρευση και γίνονται έργα για βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών. Έτσι ένας απλός πολίτης που πληρώνει τους λογαριασμούς του, στην ουσία πληρώνει για έναν μεγαλοοφειλέτη επιχειρηματία που διαθέτει ενδεχομένως ακόμη και πισίνα (με ό,τι σημαίνει αυτό για την κατασπατάληση του νερού.)


Οπωσδήποτε δεν χαιρόμαστε που έπρεπε να φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Αισθανόμαστε όμως βαριά την ευθύνη απέναντι σε νοικοκυριά, σε ανθρώπους του μόχθου, στους συμπολίτες μας που αν και δύσκολα τα βγάζουν πέρα, είναι εντάξει στις υποχρεώσεις τους.
Είναι υποχρέωσή μας να αποκατασταθεί η αδικία και να προστατευτεί το νερό ως δημόσιο, συλλογικό αγαθό, ως πρωταρχικό δικαίωμα όλων μας.
Δεχθήκαμε και δεχόμαστε πιέσεις, αλλά δεν θα υποχωρήσουμε. Ούτε σε «φίλους», ούτε σε «γνωστούς». Δόθηκε όλος ο χρόνος για να γίνουν οι ρυθμίσεις, να ενταχθούν σε δόσεις, να εξοφλήσουν.
Υπάρχει πάντα η δυνατότητα επανασύνδεσης εφόσον τακτοποιηθούν τα χρέη με τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Έχουμε μακρύ δρόμο μπροστά μας για να αντιμετωπίσουμε όλα τα προβλήματα της ύδρευσης (δίκτυο, βλάβες, μετρήσεις, παράνομες συνδέσεις) αλλά είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε. Άλλωστε είναι κάτι που το απαιτεί η συντριπτική πλειονότητα των συνδημοτών μας και δεν έχουμε επιλογή παρά να τους υπ-ακούσουμε.”