ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Το νοσοκομείο έκοψε την πίτα του

Παρουσία του υποδιοικητή της 6ης ΥΠE, Δημήτρη Κωστακιώτη ο εκτελών χρέη διοικητή νοσοκομείου,  αναισθησιολόγος και διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας, Μιχάλης Αρετής έκοψε σήμερα την πίτα παρουσία των εργαζομένων στο νοσοκομείο. Την βασιλόπιτα ευλόγησε ο  Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λευκάδος και Ιθάκης κ.κ. Θεόφιλος ευχόμενος δύναμη στο δύσκολο έργο που επιτελούν γιατροί,  νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και όλοι οι εργαζόμενοι σε αυτό. Τυχερή φέτος ήταν η νοσηλεύτρια στο ακτινολογικό, Φρειδερίκη Μπρίκου που κέρδισε τριήμερη άδεια. Ο κ. Αρετής φανερά συγκινημένος μίλησε για την προσφορά όλων στο νοσοκομείο , που τις περισσότερες φορές ξεπερνά και την ανθρώπινη δυνατότητα τονίζοντας ότι “Θέλω να πιστεύω ότι όλοι έχουμε υποχρέωση να βοηθάμε κάθε ασθενή που έρχεται στο νοσοκομείο μας. Μέσα από ολη τη διαδρομή που έχω σε αυτό το νοσοκομείο έχω μόνο καλά λόγια να πω.” Ο κ. Αρετής συμπλήρωσε ότι το νοσοκομείο Λευκάδας με στοιχεία του υπουργείου Υγείας αναδείχθηκε στο ένα από τα τέσσερα καλύτερα νοσοκομεία της Ελλάδας δυναμικότητας μέχρι 100 κλίνες.

Παίρνοντας το λόγο ο υποδιοικητής της 6ης ΥΠΕ αφού ευχήθηκε το 2016 να είναι…ακούνητο τόνισε: “Είναι μια δύσκολη συγκυρία για ένα νοσοκομείο που βρίσκεται στη φάση της μεταφοράς του σε ένα καινούριο που έχει πολύ μεγαλύτερες απαιτήσεις και έχουμε έλλειψη προσωπικού όχι μόνο σε επίπεδο νοσοκομείου αλλά γενικότερα σε επίπεδο υγειονομικής περίθαλψης για την Λευκάδα.”   Ευχαρίστησε δε τους εργαζόμενους λέγοντας ότι: “ Με την δική σας βοήθεια έχουμε καταφέρει να κρατήσουμε αυτό το νοσοκομείο όρθιο όσο γίνεται. Τα πράγματα είναι δύσκολα και κάθε μέρα δυσκολεύουν και περισσότερο αλλά κάνουμε πραγματικά ότι μπορούμε. Οι προσλήψεις που έρχονται μετά από χρόνια είναι πολύ λιγότερες από αυτά που χρειαζόμαστε. Παρ’ ολ’ αυτά κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να στηρίξουμε τα Περιφερειακά νοσοκομεία αλλά και την Α/βάθμια περίθαλψη στις περιοχές και τις δομές.”.

Παρόντες εκτός από τον Αντιπεριφερειάρχη, Θοδωρή Χαλικιά, τον Περιφερειακό Σύμβουλο και μέλος του Δ.Σ του ιατρικού Συλλόγου, Σταύρου Γρηγόρη και τον αντιδήμαρχο, Μάρκο Νικητάκη , ήταν και τα νέα μέλη του Δ.Σ..  Ο βουλευτής , Θανάσης Καββαδάς έστειλε την παρακάτω επιστολή απαντώντας στην πρόσκληση του κ. Αρετή:

Σας ευχαριστώ πολύ για την τιμητική πρόσκληση. Δυστυχώς κοινοβουλευτικές υποχρεώσεις με αναγκάζουν να βρίσκομαι μακριά από την Λευκάδα και δεν μπορώ να παρευρεθώ στην εκδήλωσή σας. Το 2016 βρίσκει το νοσοκομείο Λευκάδας με σοβαρές ελλείψεις ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού και τη δημόσια υγεία του νησιού να ακροβατεί. Από την πρώτη ημέρα της εκλογής μου , η στελέχωση του νοσοκομείου ήταν βασικό μέλημά μου. Από τις προσπάθειες που κατέβαλα  διαπίστωσα ότι για να λυθεί οριστικά το πρόβλημα θα πρέπει να υπάρξει αλλαγή στο καθεστώς των προσλήψεων από την κεντρική εξουσία. Αυτό σημαίνει ότι για την εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου θα πρέπει αφενός να προκηρυχθούν μόνιμες θέσεις, κυρίως για το ιατρικό προσωπικό και από την άλλη να εξασφαλίζεται η αποδοχή των θέσεων στην περίπτωση των προκηρύξεων για επικουρικούς γιατρούς.

Γνωρίζω καλά ότι το υπάρχων ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό καταβάλλει τιτάνιες προσπάθειες για να εξυπηρετεί τους ασθενείς του νησιού και των επισκεπτών και για να διατηρήσουν, με όποια μέσα διαθέτουν, σε καλό επίπεδο τη δευτεροβάθμια φροντίδα υγείας στην Λευκάδα. Όλοι οι εργαζόμενοι είστε άξιοι επαίνων και συγχαρητηρίων για το έργο σας και για τις προσπάθειές σας να κρατήσετε όρθιο ένα σύστημα που απειλείται με κατάρρευση.

Εύχομαι το 2016 να μπορέσουν να λυθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Εθνικό Σύστημα Υγείας σε όλη τη χώρα και φυσικά να μπορέσουν να καλυφθούν τα «κενά» του δικού μας νοσοκομείου, που μπορεί να κοστίσει ανθρώπινες ζωές.

Για τη νέα χρονιά εύχομαι σε όλους καλή υγεία, ταχεία ανάρρωση στους νοσούντες και δύναμη.