ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Πανελλήνιες εξετάσεις 2018…

Με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας άνοιξε  σήμερα Παρασκευή, η αυλαία για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις των υποψηφίων των ΓΕΛ.

Το lefkadapress βρέθηκε το πρωί στο Β Λύκειο όπου 72 μαθητές του Β Λυκείου και της Καρυάς διαγωνίζονται για μία θέση στα Ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Ο Διευθυντής του Β Λυκείου, Κώστας Αραβανής, λίγο πριν δώσει τις τελευταίες οδηγίες στα παιδιά μας είπε:

“Σήμερα είναι η πρώτη ημέρα των πανελλαδικών εξετάσεων για τους μαθητές των Ημερήσιων Λυκείων. Το εξεταστικό κέντρο του Β Λυκείου είναι πανέτοιμο . Εδώ φιλοξενούνται μαθητές του Β ‘ Λυκείου και των Λυκειακών τάξεων της Καρυάς . Η επιτροπή, η γραμματεία και οι επιτηρητές είναι πλήρως ενημερωμένοι . Καλοδεχόμαστε τα παιδιά και τους ευχόμαστε καλή επιτυχία. Πιστεύουμε ότι όλα θα πάνε καλά για τους υποψηφίους. Τους ευχόμαστε σύντομα μετά από αυτή τη διαδικασία να είναι και φοιτητές στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας.”

Nα σημειωθεί ότι χθες, Πέμπτη, άρχισαν οι Πανελλαδικές για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ, επίσης με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας. Το θέμα το οποίο κλήθηκαν να αναπτύξουν οι υποψήφιοι της Δ’ τάξης των Εσπερινών αφορούσε τη μόλυνση του περιβάλλοντος, καθώς το κείμενο στο οποίο εξετάστηκαν ήταν μία διασκευή του κειμένου «Απορρίμματα» του Κωστή Παπαγιώργη (Υπεραστικά, Καστανιώτης, 2014).