ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Στην Περατιά η ταφή του εισαγγελέα Επαμεινώντα Βρακατσέλη

Βαρύ το πένθος στην Περατιά όπου σήμερα το πρωί έγινε η ταφή του εισαγγελέα Επαμεινώνδα Βρακατσέλη.

Σοκαρισμένοι είναι οι κάτοικοι των Βριλησσίων από το θάνατο του εισαγγελέα Εφετών, Επαμεινώνδα Βρακατσέλη. Η νεκρώσιμος ακολουθία για τον εισαγγελικό λειτουργό τελέστηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στον ιερό ναό Αναλήψεως του Κυρίου στα Βριλήσσια, ενώ το πρωί της Κυριακής έγινε η ταφή στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Περατιά Αιτωλοακαρνανίας.

Σύμφωνα με πληροφρίες του vrilissianews, ο εισαγγελέας έπεσε στο  κενό από το διαμέρισμα του 4ου ορόφου, όπου κατοικούσε με την οικογένειά του στην οδό Σαλαμίνος στα Βριλήσσια. Τον 63χρονο εισαγγελικό λειτουργό  έσπευσαν να βοηθήσουν γείτονες και  κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι τον μετέφεραν στο νοσοκομείο. Όμως ήταν ήδη αργά για τον άτυχο εισαγγελέα που υπέκυψε στα τραύματά του. .

Ο αδέκαστος εισαγγελικός λειτουργός είχε βρεθεί στην έδρα σε αρκετές υποθέσεις που συγκλόνισαν την κοινη γνώμη και έφθασαν στο ακροατήριο. Μεταξύ άλλων, ήταν  εισαγγελέας της έδρας στη δίκη για τη δολοφονία του Μιχάλη Φιλόπουλου στην Παιανία το Μάρτιο του 2007 αλλά και στην υπόθεση του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Ο Επαμεινώνδας Βρακατσέλης,  γνωστός για την ακεραιότητα και το ήθος του, ήταν ένα πρόσωπο  για τον οποίο οι γείτονές του είχαν μόνο καλά λόγια να πουν, περιγράφοντάς τον ως έναν ευγενικό και καλοσυνάτο άνθρωπο, που συχνά βοηθούσε τον συνάνθρωπο με διακριτικότητα.